ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WORLD TRAVEL MARKET ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο συμμετέχει και φέτος η Χαλκιδικής, διά του Τουριστικού Οργανισμού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της Χαλκιδικής και το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της.

Στο Λονδίνο βρίσκεται η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, τα στελέχη του Οργανισμού, Γιώργος Μπρουτζάς και Τανια Ακριτίδου και ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Νίκος Αυγερινός.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Γιάννη Τσαούση, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και ο γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΚΜ, Βλάχος Νίκος.

Στην WTM London 2023 συγκεντρώνει πάνω 5.000 εκθέτες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Στην έκθεση ο ΕΟΤ έχει εκθεσιακό χώρο 900 τ.μ., στον οποίο βρίσκονται 72 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αεροπορικές εταιρείες, ελληνικά αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, startups τουρισμού και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο ΕΟΤ διοργανώνει δύο σημαντικές εκδηλώσεις: το «Sustainability Marathon» το οποίο αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και το «Greek Women Mean Business», στο οποίο θα συμμετάσχουν Ελληνίδες που καινοτομούν στο τουριστικό επιχειρείν.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikinews.gr/, 7/11/2023]