ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

Σιγά-σιγά στη ζωή μας έρχονται οι νέες ταυτότητες, στις οποίος θα δούμε ότι αναγράφεται και ο προσωπικός αριθμός του πολίτη.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για έναν αριθμό με τον οποίο θα γίνονται όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο και στόχος του είναι να βοηθήσει στην πιο γρήγορη ταυτοποίηση αλλά και στην ασφάλεια των συναλλαγών αυτών.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι κάτι το οποίο θα έχουμε όλη μας τη ζωή και θα αποτελείται από το ΑΦΜ μας, ενώ σε αυτό θα προστεθεί ένα γράμμα και δύο ακόμα αριθμοί.

Η παρουσία του στις νέες ταυτότητες θα έρθει από το Δεκέμβριο, ενώ τα τελευταία αυτά τρία ψηφία θα μπορεί να τα επιλέξει ο ίδιος ο πολίτης, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά.

Αναμένεται λοιπόν να ανοίξει η νέα πλατφόρμα του gov.gr, από την οποία θα γίνεται όλη η διαδικασία.

Μάλιστα δηλώσεις για το όλο θέμα έκανε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέροντας:

«Η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν οι πολίτες επισκέπτονται για παράδειγμα κάποιον γιατρό, θα δίνουν τον προσωπικό τους αριθμό και εκείνος θα εντοπίζει τον ΑΜΚΑ για να τους γράψει τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό της εξέτασης. Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 11/10/2023]