ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS: ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΞΑΝΑ Ο ΒΟΛΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ Η ΠΟΛΗ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ

Δραματικές καταστάσεις για ακόμη μία φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βιώνει ο Βόλος λόγω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας Elias.

Στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας “είχε σπάσει”, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Εικόνες καταστροφής και στην πόλη του Βόλου

Η ίδια εικόνα είναι και στον Βόλο, όπου όλοι η κόμβοι είναι κλειστοί. Δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορείς να φτάσεις στην πόλη του Βόλου, αφού όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.

Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους ενώ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων απεγκλώβισαν οδηγούς που ήταν έμειναν μέσα στα οχήματά τους 9 ώρες περιμένοντας βοήθεια. Υπήρχαν και περιπτώσεις που απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους ή από ταράτσες σπιτιών, ενώ άλλοι πάλι έφυγαν από τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο σε πλοία στο λιμάνι του Βόλου που άνοιξαν για να υποδεχθούν τον κόσμο.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια – Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε Ασμήνι, Πεύκι, Αρτεμίσιο και Γούβες

Το ίδιο δύσκολη με τη Μαγνησία είναι η κατάσταση και στη Β. Εύβοια όπου λόγω της κακοκαιρίας ενεργοποιήθηκε το 112 ενώ με εντολή Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πεύκι, Αρτεμίσιο και Γούβες, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 28/9/2023]