ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ: ΓΙΑ 14Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Εφιάλτης χωρίς σταματημό στον Έβρο, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από το νότιο τμήμα του νομού πριν από δύο εβδομάδες συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η πύρινη λαίλαπα έφτασε μέχρι το Σουφλί αφού μετέτρεψε σε στάχτη πάνω από 800.000 στρέμματα

Η φωτιά στον Έβρο ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου και συνεχίζει να καίει ασταμάτητα μέχρι σήμερα 1 Σεπτεμβρίου. Πλέον αφού κατέκαψε το νότιο τμήμα του Έβρου και πάνω από 800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, τώρα οι φλόγες έφτασαν μέχρι το Σουφλί.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά στη Δαδιά καίει ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις απειλώντας και οικισμούς.

Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι. Το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο εντοπίζεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί.

Γύρω από τα χωριά αλλά και το Σουφλί οι κάτοικοι όλο το βράδυ έφτιαχναν αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι φλόγες έφτασαν στο 1,5 χιλιόμετρο από τα σπίτια στο Σουφλί. Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους για να είναι σε επιφυλακή.

Σε μήνυμα του στο Facebook ο δήμος Σουφλίου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 1/9/2023]