ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 700.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Σε φάση κατασκευής μπαίνει εντός των επομένων ημερών η μεγάλη ανάπλαση της κεντρικής οδού Γεωργιάδη Μιχαήλ» της Ολυμπιάδας, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. 

Η συγκεκριμένη ανάπλαση, προϋπολογισμού 700.000€, έρχεται να ολοκληρώσει την αναδιαμόρφωση του κέντρου του οικισμού της Ολυμπιάδας, που ξεκίνησε με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (προϋπολογισμού 600.000€) η οποία βρίσκεται ήδη σε κατασκευαστική φάση.

Στην οδό Γεωργιάδη Μιχαήλ, το πλάτος του δρόμου πρόκειται να αυξηθεί σε όλο το μήκος στα 6,00μ. Στα πεζοδρόμια ενισχύεται η απρόσκοπτη κίνηση ΑΜΕΑ,  η επίστρωσή τους θα γίνει με…

πλάκες βοτσαλωτού, ενώ μικρές πλατείες ξεκούρασης που θα σχηματιστούν, θα επιστρωθούν με μάρμαρο και κυβόλιθο. Σε όλο το μήκος της ανάπλασης προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED

Η σχετική μελέτη προβλέπει επίσης την τοποθέτηση κάδων σε εσοχές με επιπρόσθετες δεντροφυτεύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Στα σημεία των διαβάσεων και όπου υπάρχει είσοδος για στάθμευση στις αυλές των σπιτιών, θα σχηματιστούν ομοιόμορφες ράμπες.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος τονίζει σχετικά: «Μετά από πολλά χρόνια, οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, διαπιστώνουν πως με σωστή οργάνωση και μεθοδική δουλειά, οι ιδέες των αρχών μιας τετραετούς θητείας, μπορούν να φτάνουν στην κατασκευή έργων πριν το τέλος της ίδιας θητείας! Το κέντρο της Ολυμπιάδας αλλάζει, το κέντρο της Ιερισσού αλλάζει με την τριπλή ανάπλαση που ξεκινά και εκεί σε λίγες μέρες, το ίδιο ισχύει και για την Αρναία, ενώ μεγάλες αναπλάσεις εξελίσσονται ήδη ή ξεκινούν σε Μεγάλη Παναγία, Ουρανούπολη και Βαρβάρα, για να πάρουν σειρά και άλλες κοινότητες. Αυτό θα πει “αποτελεσματικότητα με αποδείξεις”, για την βελτίωση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής για κατοίκους και επισκέπτες.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/9/2023]