ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο διπλασιασμός των διανυκτερεύσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο με επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ), από έξι σε 12 επισημοποιήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, η πρώτη αφορά στην ένταξη της Ρόδου στους προορισμούς του προγράμματος και οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις (έως και 6 επιπλέον).

Ενώ, η δεύτερη αφορά στο ότι αυξάνονται κατά 20% οι τιμές επιδότησης των καταλυμάτων του νησιού, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Η η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

Των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.

Των νήσων Ρόδου και Σάμου και των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και ΜαντουδίουΛίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι για τη διαμονή τους στα καταλύματα όλης της χώρας πλην όσων βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, Ρόδο στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας, καθώς και στον νομό Έβρου καταβάλλουν ιδιωτική συμμετοχή που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια του παρακάτω πίνακα ανάλογα με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/8/2023]