ΜΕΤΑ ΤΑ 40ΑΡΙΑ, «ΕΡΧΟΝΤΑΙ» ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Μετά τα 40άρια των ημερών, από το Σάββατο και σταδιακά έρχονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά της Ελλάδας». Αυτό αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, δίνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό.

«Θα έχουμε αρκετή ζέστη για 48 ώρες ακόμα. Μάλιστα στην Στυλίδα Φθιώτιδας όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας είδαμε το θερμόμετρο στους 40,6°C. Έως και το Σάββατο θα επικρατήσει ζέστη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όχι όμως καύσωνας διότι οι 40°C θα έρθουν σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και πολύ τοπικά», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος επισημαίνει ότι στη συνέχεια «έρχονται» βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «40°C αναμένεται να σημειωθούν στις πόλεις της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της κεντρικής Εύβοιας, και όσον αφορά στον βόρειο Έβρο μόνο αύριο Παρασκευή θα ”δει” σαραντάρι ο υδράργυρος».

«Αύριο και το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-38°C στα ηπειρωτικά καθώς και στην Αττική, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 33-36°C, τοπικά τους 39-40 βαθμούς Κελσίου».

Ωστόσο, από μεθαύριο (5.08.2023) σταδιακά ξεκινά η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Newsit.gr «από το Σάββατο θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί ζέστη. Μάλιστα από την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει στους 34 με 36°C».

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 4/8/2023]