ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “REGAL” ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το νέο τεύχος του κορυφαίου περιοδικού γευσιγνωσίας-γαστρονομίας της Γαλλίας παρουσιάζει μοναδικά προϊόντα, πιάτα και συνταγές όπως και τοπικούς παραγωγούς.

Ένα εγκωμιαστικό αφιέρωμα στην Ανατολική Χαλκιδική φιλοξενεί το νέο τεύχος (τεύχος Ιουλίου) του διάσημου και έγκυρου γαλλικού περιοδικού γευσιγνωσίας-γαστρονομίας «Regal», συνδέοντας την ιστορία, την μυθολογία και την γαστρονομία της περιοχής με την τουριστική ανάπτυξη και τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει στους επισκέπτες.

Το επτασέλιδο αφιέρωμα εστιάζει στην παρουσίαση τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εμφανίζονται ως «γαστρονομικοί ήρωες» μιας περιοχής, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την τουριστική της ιστορία μέσα από μοναδικά τοπικά προϊόντα και σχετικούς γαστρονομικούς μύθους. Κάθε προϊόν «διηγείται» την καταβολή και «περιγράφει» το μύθο του, μέσα από παράθεση φωτογραφικού υλικού και περιγραφών.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άρθρα σε γαλλικά περιοδικά που αναδεικνύουν παραλίες και περιοχές με κλαμπ για ξέφρενη διασκέδαση, το περιοδικό «Regal» αναδεικνύει… σχεδόν άγνωστες περιοχές στο εξωτερικό (και ειδικά στη Γαλλία) όπως τη Μεγάλη Παναγία, η Ακτή Κομίτσα, η Ιερισσός, οι Ακτές Αριστοτελικού Όρους, η Αρναία, το Παλαιοχώρι και η Ουρανούπολη.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προβολή έχουν τα μοναδικά προϊόντα της Ανατολικής Χαλκιδικής, όπως τσιπούρα και μύδια Ολυμπιάδας, Αθωνικό ελαιόλαδο, μέλι Αρναίας, θαλασσινά και ψάρια Αγίου Όρους, Αθωνικό Μέλι, κρασιά και τυριά της Μεγάλης Παναγίας, Αλίπαστα Ιερισσού, Λουκάνικα Αρναίας και Μαύρος Χοίρος Βαρβάρας.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η παρουσίαση μίας παραδοσιακής ταβέρνας στο Παλαιοχώρι, όπου -σύμφωνα με το άρθρο- ο Αλέξης Ζορμπάς απολάμβανε τσίπουρο και μεζέ στις κορυφαίες «ελληνικές» στιγμές του.

«Μέσα από τη γαλλική REGAL, η οποία τίμησε τον τόπο μας με την επιλογή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Θ. Βαλιάνος και υπογράμμισε: «Προβάλαμε ντόπιους πρωταγωνιστές της γαστρονομίας και του τουρισμού, που πέρα από γνώσεις και εμπειρία, διαθέτουν υπέρμετρο ζήλο και δουλεύουν μαζί μας με πάθος και πίστη. Οι άνθρωποί μας, η πολυμελής ομάδα επαγγελματιών του KOUZINA, που μας περιβάλλει και την περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, δεν υπολογίζει κόπο και κόστος, προκειμένου να εξελίξει τη γαστρονομική κληρονομιά της Ανατολικής Χαλκιδικής και να την προσαρμόσει στο σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνιαία γαλλική γαστρονομική έκδοση «Regal» έχει 500.000 αναγνώστες ενώ οι διαδικτυακοί μοναδικοί επισκέπτες κάθε τεύχους αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2022 και του 2023.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 10/7/2023]