ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών

Κινεζική αντιπροσωπεία από τη γενέτειρα του Κομφούκιου, την ιστορική πόλη Qufu, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τον Δήμο Αριστοτέλη, προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ηθική φιλοσοφία του Αριστοτέλη και του Κομφούκιου για τον 21ο αιώνα» με στόχο να έρθουν κοντά, όπως είπε, οι φιλοσοφικές διδαχές του Αριστοτέλη και του Κομφούκιου και να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία. 

«Στο επίκεντρο του συνεδρίου, που διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συνδιοργανωτές το United Nations Sustainable Solutions Network (Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, SDSN), την Ακαδημία Αθηνών, και το China Confucius Foundation, βρέθηκαν θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν και οι δύο, όπως η ηθική, η πολιτική, η κοινωνία και το άτομο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, παράλληλα ότι «το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για το Δήμο Αριστοτέλη ώστε να εξετάσει τρόπους πολιτιστικής δικτύωσης με την γενέτειρα του Κομφούκιου και τουριστικής προβολής του τόπου, ώστε να αποκτήσουν φήμη και οι δύο περιοχές». «Στη συνάντησή μας με την Κινεζική αντιπροσωπεία, θα διατυπώσουμε πρόταση για πολιτιστικές ανταλλαγές. 

Οι Κινέζοι έτσι κι αλλιώς είναι τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό.

Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν έρθει ένα μεγάλο γκρουπ τουριστών στο Δήμο Αριστοτέλη, μπορεί να εντάξει στο πρόγραμμά του και άλλους προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, αλλά και μέρη όπου μπορεί να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα» πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, 27/7/2023]