Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2022-23

Πρωταθλήτρια Μπάσκετ Κορασίδων Χαλκιδικής 2022-23 αναδείχτηκε η ομάδα του ΣΚ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99, νικώντας σε έναν εξαιρετικό τελικό τη Νικήτη με σκορ 56-48.

Στο final four, που διεξήχθη στη Νικήτη, έγινε στις 29 Απριλίου μόνο ο ημιτελικός μεταξύ των ομάδων Ν. Μαρμαράς – Νικήτη, που έληξε με σκορ 43-50, δίνοντας το εισιτήριο του τελικού στη Νικήτη. Στον άλλο ημιτελικό η ομάδα των Ν. Ρόδων δεν προσήλθε για να αγωνιστεί με την  Ιερισσό, που προχώρησε στον τελικό χωρίς αγώνα.

Την Κυριακή 30-4-2023 έγινε στη Νικήτη ο τελικός ανάμεσα στην Ιερισσό και στη Νικήτη. Ο τελικός πρόσφερε πολύ ψηλή ποιότητα, ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, που είχαν πλούσια παρουσία στις κερκίδες του γηπέδου. Η Νικήτη προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η Ιερισσός όμως ισοφάρισε και η πρώτη περίοδος έληξε ισόπαλη 14-14. Στη συνέχεια η Ιερισσός πήρε ένα προβάδισμα, που το κράτησε σταθερά ως το τέλος του αγώνα. Η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους, για να καταλήξει στους 8 πόντους, με τον πίνακα του γηπέδου να δείχνει 56-48. Και οι δύο ομάδες αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνισή τους.

Τα δεκάλεπτα (με την Ιερισσό να αναφέρεται πρώτη, καθώς τερμάτισε πρώτη στη διάρκεια του κανονικού πρωταθλήματος):

1η περίοδος:  14-14,  2η περίοδος:  10-08,   3η περίοδος:  19-16,  4η περίοδος:  13-10

Ο αγώνας είχε έντονο ενδιαφέρον. Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις. Η Ιερισσός όμως βγήκε νικήτρια και στις 3 υπόλοιπες περιόδους και κατάκτησε δίκαια το πρωτάθλημα Κορασίδων Χαλκιδικής.

Για την Ιερισσό αγωνίστηκαν (οι αριθμοί σημειώνουν τους πόντους των σκόρερς):

Κριστιάνα Γκιούρα 9 (αρχηγός), Αναστασία Σπίνερ 5, Χριστιάνα Βελέντζα 18, Ειρήνη Αργαλειού 10, Αιμιλία Παναγιωτίδου 8, Μάγδα Φουντούκη 6, Μαρηλία Γεράκη, Στέλλα Παπαθεολόγη, Παναγιώτα Πούλιου, Αναστασία Βεργίνη, Δέσποινα Βαρβαρέσσου.

Προπονητής:  Κώστας Κούλιας.   Βοηθός προπονητή:  Σωτήρης Μπόγρης

Για την ομάδα «Οι Σίθωνες» της Νικήτης αγωνίστηκαν:

Βασιλική Μάντσιου (αρχηγός) 24, Α. Ατσαλάκη 10, Δ. Μπόκια 6, Αν. Ατσαλάκη 4, Π. Κρίκη 4, Ανα. Ατσαλάκη, Ε. Ατσαλάκη, Χ. Γιώβου, Σ. Γιώβου, Α. Μπολοβίνη, Ζ. Γιώβου.

Προπονητής:  Ευθύμης Μπολοβίνης.  Βοηθός προπονητή: Παντελής Κουτσάκης

Αυτό είναι το 12ο Πρωτάθλημα Κορασίδων που κατακτά η Ιερισσός τα τελευταία 20 χρόνια που συμμετέχει στα πρωταθλήματα Κορασίδων Χαλκιδικής.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 3/5/2023]