Η… ΑΡΚΟΥΔΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Μετά από μία εβδομάδα παραμονής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στα ορεινά των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, η νεαρή αρσενική αρκούδα που έχει αναστατώσει δύο νομούς, επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος, καθώς οδεύει εκ νέου προς το ορεινό όγκο του Χολομώντα, στη Χαλκιδική.

Αυτό πιστοποιείται από τις νέες σοβαρές ζημίες που προκάλεσε σε μελίσσια στον Άγιο Πρόδρομο, ακολουθώντας τη διαδρομή προς τον Πολύγυρο, σε μία απόσταση που εκτιμάται στα 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, στο δασαρχείο Πολυγύρου θα συγκληθεί αύριο η συντονιστική επιτροπή ομάδας άμεσης επέμβασης. Οι συναρμόδιες αρχές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες όπως αυτές ορίζονται από το πρωτόκολλο αλληλεπίδρασης ανθρώπου – αρκούδας.

Σχεδόν ένας μήνας συμπληρώθηκε από την εμφάνιση της νεαρής αρκούδας στα ορεινά της Χαλκιδικής. Το άγριο ζώο φαίνεται να συνεχίζει τη διαδικασία ανίχνευσης των περιοχών αναζητώντας τροφή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Χορτιάτη – φράγματος Βασιλικών – φράγματος Τριαδίου, τοποθετήθηκαν έξι αυτόματες κάμερες στα σημεία όπου καταγράφηκαν ζημιές σε μελίσσια. Οι καταγραφές που έγιναν θα διερευνηθούν από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και τα αποτελέσματα αναμένονται με ενδιαφέρον.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 30/5/2023]