ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ Η ΑΡΝΑΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τη Γεραρά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο και τον Μητροπολίτη Μιλήτου κ.κ. Απόστολο, το οποίο επιστρέφοντας από τα Πετροκέρασα παρέμεινε για 2 ώρες περίπου,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου για προσκύνηση και ευλογία προς τους πιστούς

Η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, εκπροσωπούμενη από τους Ιερομονάχους Πατέρες Εφραίμ και Μακάριο, αποσταλμένους του Καθηγουμένου αυτής Παν. Αρχιμ. π. Ιωσήφ, προσκομίζουν το Ξύλο της Ζωής με κάθε μεγαλοπρέπεια στην Ενορία του Προφήτου Ηλιού, το Οποίο παραμένει μέχρι και τη Μ. Δευτέρα την πρωΐα, όπου, αφού τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, επιστρέφει, κάνοντας στάση στη Γαλάτιστα και στην Αρναία για προσκύνημα, στο θρονί Του.

Ένα αρχαίο ιερό έθιμο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το έτος 1768 και δίνει την ευκαιρία σε όσους προσήλθαν στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων να ασπασθούν το Τίμιο Ξύλο, που εδώ και δέκα αιώνες είναι το μεγαλύτερο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου στο Άγιον Όρος και στην επιστροφή του γίνεται και η ολιγόωρη φιλοξενία του στην Αρναία.

(Δείτε εδώ σχετικά βίντεο και φωτογραφίες):

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 10/4/2023]