Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Ταξίδι εξοικείωσης με θέμα «Πάσχα στον Άθωνα» οργάνωσαν ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο τουριστικός οργανισμός MidEast κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, προωθώντας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών, απευθυνόμενο κυρίως στην εύρωστη χριστιανική κοινότητα της μεσογειακής χώρας.

Επίσημος φιλοξενούμενος ήταν ο Fernardo Bijiani / οutgoing manager του Tania Travel, που αποτελεί tour operator της Βηρυτού με εξειδίκευση σε πολλά είδη τουρισμού, ο οποίος είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία 5θημερη θεματική περιήγηση στην Ανατολική Χαλκιδική, καθώς και την ειδική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Σημεία αναφοράς του ταξιδιού η Αρναία με τα αυθεντικά πασχαλινά έθιμα, η Ουρανούπολη με τον περίτεχνο Επιτάφιο που στολίζεται σταδιακά καθ` όλη τη διάρκεια του έτους και συναρμολογήθηκε μπροστά του, ο παράπλους του Άθωνα, οι ιδιαιτερότητες της τοπικής γαστρονομίας που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο, ως ιδιαίτερο κίνητρο για τους Λιβανέζους επισκέπτες.

Η πομπή του Επιτάφιου στην Ουρανούπολη τη Μεγάλη Παρασκευή και το «κάψιμο του Ιούδα» στο Γομάτι το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν ζωντανά από το Fernardo για λογαριασμό του Tania Travel, ενώ η επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα και στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, καθώς και η ξενάγηση στην Ι.Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, εμπλούτισαν το ταξίδι με πολλά ιστορικά στοιχεία και με δεδομένα θρησκευτικού πολιτισμού. 

Η επίσκεψη του Fernardo Bejiani στην Ανατολική Χαλκιδική εγκαινιάζει μια ουσιαστική συνεργασία του προορισμού με το Λίβανο, η οποία προετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέσα από δημοσιογραφικές επισκέψεις και επικείμενες δικτυώσεις.   Πρόθεση του Tania Travel είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συμπεριλάβει στους καταλόγους του προγράμματα διακοπών αναψυχής και shopping, καθώς και πολιτιστικά, προσκυνηματικά, περιπατητικά και οινικά πακέτα διακοπών.

«Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό που προχωρά, ακολουθώντας ενεργά χρονοδιαγράμματα» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Ήδη οργανώνουμε σε συνεργασία με τον οργανισμό MidEast το επόμενο ταξίδι εξοικείωσης  το Σεπτέμβριο με θέμα “ιερός τρύγος στον Άθωνα”, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης αγορών της Μεσογείου, Μάλτας, Κορσικής, Κύπρου, Λιβάνου και Σικελίας, που διασυνδέουμε με τον Δήμο μας, αξιοποιώντας και την Αμμουλιανή, μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο “πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο”.  

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 18/4/2023]