ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες εργασίες για την «Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Ιερισσού», συνολικού προϋπολογισμού 1.675.549 €, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου εντάχθηκε με ενέργειες του Δήμου, αφορά την κατασκευή της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης της Ιερισσού, στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, με αγωγούς από U-PVC διαμέτρου Φ200mm και αγωγούς υπό πίεση τρίτης γενιάς.

Αποδέκτης του δικτύου προβλέπεται να είναι υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού και κατ` επέκταση η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ενώ για την ανύψωση των λυμάτων προβλέπεται και η κατασκευή αντλιοστασίου στο χαμηλό σημείο του δικτύου.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Είχα δεσμευτεί ήδη από το 2019, ότι θα αποδείξουμε πολλές φορές μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ότι μια πραγματικά αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, μπορεί, όχι απλώς να… δρομολογεί έργα, αλλά να τα σχεδιάζει, να τα εντάσσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να ξεκινά ή ακόμα και να ολοκληρώνει την κατασκευή τους, μέσα στην ίδια δημοτική θητεία. Ακόμα μια απόδειξη της αλήθειας των δεσμεύσεών μας, αποτελεί αυτό το σημαντικό έργο για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της πρωτεύουσας του Δήμου μας. Η Ιερισσός αποκτά πλέον ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο θα συμβάλλει στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Στις αμφισβητήσεις όσων απλώς μιλούν, επιλέγουμε να απαντούμε με έργα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, συνεχίζοντας να οικοδομούμε μέρα με τη μέρα και βήμα-βήμα το νέο Δήμο Αριστοτέλη».

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 27/4/2023]