ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Συμμετείχαν 58 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από 8 προκριματικούς σε ισάριθμες πόλεις – Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil, οι Μεγάλοι Χορηγοί: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός ΟΛΘ, ο Χορηγός Υγείας Όμιλος Euromedica, οι Μεγάλοι Αρωγοί: ΦΟΔΣΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ο3 Out of Ordinary, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Το Σαββατοκύριακο (18 και 19/3), πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ο μεγάλος τελικός του ‘’First Lego League’’ για τις ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ήταν μια συνδιοργάνωση του εκπαιδευτικού οργανισμού ‘’Eduact’’ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ΔΕΘ – HELEXPO χορηγό φιλοξενίας.

Οι 58 ομάδες που διακρίθηκαν από 8 προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Σπάρτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα της ενέργειας για το πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται.

Επιστρατεύοντας την δημιουργικότητά τους βρίσκουν τρόπους για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό συμμετείχαν 680 παιδιά, προπονητές και εθελοντές. Οι καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα μας εκπροσωπήσουν στις παγκόσμιες διοργανώσεις, η Ελλάδα την φετινή χρονιά έχει 9 θέσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι το World Festival 2023, First Lego League Challenge στο  Χιούστον (ΗΠΑ), το First Lego League Western Edge Open στο Λονγκ Μπητς Καλιφόρνια (ΗΠΑ), το First Lego League Morocco Open Invitational 2023 στο Μαρακές (Μαρόκο), το First Lego League WPI Open Invitational στη Μασαχουσέτη (USA) και στο First Lego League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Σύδνεϋ (Αυστραλία).

Στον πανελλήνιο τελικό παρευρέθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, όπως και επίσημοι για να δουν τη δουλειά των ομάδων, να συνομιλήσουν μαζί τους και να τις βραβεύσουν, όπως: ο Άγγελος Χαριστέας FLL πρεσβευτής και αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, o Ιγνάτιος Καιτεζίδης, πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, ο Αθανάσιος Φροσύνης εκπρόσωπος του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο Ευστάθιος Λαφαζανίδης, γενικός διευθυντής ΦΟΔΣΑ, o Γιώργος Γεωργιάδης, R&D διευθυντής, Kleemann Group, ο Κώστας Νικολάου, διευθυντής εργοστασίου Ευκαρπίας της ‘’Τιτάν’’, η Ελισάβετ Μεντεκίδου, από το φυσικό μεταλλικό νερό ‘’Διός’’, η Ευαγγελία Μπούτσκου διευθύντρια Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Αθανάσιος Κόιος γενικός διευθυντής της κλινικής ‘’Euromedica Κυανούς Σταυρός’’, η Σταυριάνα Μπακατσέλου διοικητική διευθύντρια της γενικής κλινικής Θεσσαλονίκης ‘’Euromedica’’, η Τζελίνα Μακραντωνάκη εκ μέρους της ΟΛΘ Α.Ε. , ο Γιώργος Καραγιώργης από την ‘’Avance’’, ο Αντώνης Τσαπατάκης FLL πρεσβευτής και παραολυμπιονίκης κολύμβησης.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του ‘’First Lego League’’ Greece 2023 – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας

[ΠΗΓΗ: https://www.typospeiraiws.gr/, 20/3/2023]