Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ…

Η λαϊκή παροιμία λέει πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…» και δεν έχει άδικο!

Σήμερα το πρωί, από ένα φορτηγό εργολάβου της Ελληνικός Χρυσός, στο οποίο αστόχησε το σύστημα που ασφαλίζει τη θύρα φόρτωσης ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ολυμπιάδα-Στρατώνι, χύθηκε στο οδόστρωμα μικρή ποσότητα συμπυκνώματος χρυσού. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε και έβγαλε ανακοίνωση κατηγορίας «ράδιο αρβύλα», (όχι της τηλεοπτικής σατυρικής εκπομπής), σύμφωνα με την οποία «υπήρξε ατύχημα (!) με φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός, από το οποίο διαχύθηκαν επικίνδυνα μεταλλευτικά απόβλητα»!!!!
Ζητάει μάλιστα «άμεση δειγματοληψία και ασφαλή μεταχείριση του υλικού»!!! λες και πρόκειται για πυρηνικά απόβλητα, και επιπλέον καλεί τον Υπουργό «να δράσει άμεσα, αλλιώς θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή με κατεπείγοντα τρόπο»!!!.
Φοβερά όλα αυτά! Μπράβο του ΣΥΡΙΖΑ (και των συνακολουθούντων) για το ενδιαφέρον και τα άμεσα – εντός ολίγων λεπτών – αντανακλαστικά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση… «άνθρακες» ή για να ακριβολογούμε «συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη» ο θησαυρός…
ΝΑ σταθώ σε τρία σημεία:

1. ΔΕΝ πρόκειται για απόβλητα αλλά για ενδιάμεσο προϊόν χρυσού σε μορφή σκόνης συμπυκνώματος που προοριζόταν να μεταφερθεί προς χύδην φόρτωση σε πλοίο από το λιμάνι της Μεταλλευτικής στο Στρατώνι.

2. Υπήρξε από την πρώτη στιγμή ενημέρωση της εταιρείας και όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και καθάρισαν άμεσα το οδόστρωμα. Άρα, άμεση αντίδραση, άμεση ενημέρωση, καμία προσπάθεια συγκάλυψης

3. Η Ελληνικός Χρυσός διενεργεί εσωτερικό έλεγχο στον συνεργάτη μεταφοράς ώστε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Να σημειώσουμε πως και κάποια συμπαθούντα δημοσιογραφικά site αναφέρθηκαν στο γεγονός, αλλά δεν χρησιμοποίησαν τον ψευδή χαρακτηρισμό  «απόβλητα»

Γεγονός είναι πως για ακόμη μία φορά κάποιοι επιδίδονται στο κυνήγι των εντυπώσεων, και επιμένουν να καταφεύγουν σε πρακτικές που δοκιμάστηκαν στο χρόνο και απέτυχαν παταγωδώς… Από την άλλη κατανοώ πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ και την κα Μάλαμα. Εκλογές πλησιάζουν και πρέπει να εφεύρουν αφήγημα, πως ως συνήθως αντί για δημιουργική πολιτική πρόταση θα περιλαμβάνει κυνήγι μαγισσών, τρομολαγνεία και κάλεσμα σε πολιτική επαγρύπνηση … «για το καλό μας», … Ξέρετε τώρα πως είναι αυτά…. Αλλά να ξέρουν και σε ποιους απευθύνονται…

Για δική σας ενημέρωση παραθέτω και την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με το συμβάν. Νομίζω όλοι έχουμε την ικανότητα να αντιληφθούμε την πραγματική του διάσταση και όχι αυτή που θέλουν κάποιοι να μας σερβίρουν…
Η Ελληνικός Χρυσός ενημερώνει ότι στις 07.50 της 14ης Μαρτίου 2023, κατά τη μεταφορά φορτίου συμπυκνώματος χρυσοφόρου πυρίτη από εργολάβο της εταιρείας με αφετηρία το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και τελικό προορισμό τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Στρατωνίου, και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ. επαρχιακής οδού Στρατωνίου-Ολυμπιάδας που απέχει περί τα 5,5 χλμ. από τον οικισμό Στρατωνίου, σημειώθηκε διαφυγή μικρής ποσότητας υλικού στο οδόστρωμα λόγω αστοχίας στη θύρα φόρτωσης του οχήματος.
Ο εργολάβος που έχει την ευθύνη της μεταφοράς ενημέρωσε αμέσως το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικός Χρυσός, κλιμάκιο του οποίου έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στην άμεση συλλογή του υλικού με τα κατάλληλα μέσα απομακρύνοντας και το παραμικρό υπόλειμμα του υλικού. Παράλληλα, για το συμβάν ενημερώθηκαν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο καθαρίστηκε άμεσα και δε δημιουργήθηκε καμία επίπτωση στη δημόσια υγεία ή στο περιβάλλον.
Η Ελληνικός Χρυσός διενεργεί εσωτερικό έλεγχο στον συνεργάτη μεταφοράς ώστε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Σημείωση: Η φωτό από την κατάσταση του δρόμου όπως είναι αυτή τη στιγμή… σχέτη επικοινωνιακή καταστροφή!