ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Άμεσα ξεκινά η ανακατασκευή της εισόδου της Αρναίας, από την πλευρά του Στανού, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία τη σύμβαση για το έργο «Ανακατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στην έξοδο της ΔΚ Αρναίας προς την ΤΚ Στανού», προϋπολογισμού 485.636,85 €.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της Σ.Α.Ε. 571 με κύριο αντικείμενο τη διαμόρφωση νέου δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή από το ύψος του  παιδικού σταθμού της Αρναίας έως τον κόμβο προς τον οικισμό του Στανού σε μήκος 700 μέτρων.  

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευή φρεατίων συλλογής όμβριων εκατέρωθεν του οδοστρώματος, ανά 60 μ.
  • Αποξήλωση παλαιών πεζοδρομίων, αποκατάστασή τους με τοποθέτηση ακανόνιστων χονδροπλακών και κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα σημεία που δεν υπάρχουν.
  • Εγκατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της οδού με σκοπό τον επαρκή φωτισμό της περιοχής. 

Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος σημείωσε: «Σχεδόν ταυτόχρονα, ξεκινά η υλοποίηση αρκετών σημαντικών έργων, αναπλάσεων, αναβαθμίσεων οδικών αξόνων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης που προετοιμάζαμε το προηγούμενο διάστημα στο σύνολο του Δήμου. Ήδη κάποια έχουν ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες. Σ` αυτά προστίθεται ένα ακόμα έργο ανάπλασης, που θα αλλάξει ριζικά την πρώτη εικόνα της Αρναίας, για όποιον την προσεγγίζει από την πλευρά της διασταύρωσης από και προς Στανό. Συνεχίζουμε, κάθε μέρα και ένα βήμα και ο βηματισμός μας επιταχύνεται!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 22/3/2023]