ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ HOLIDAY WORLD SHOW 2023

Με το πλεονέκτημα της κοινής παρουσίασης, ο Οργανισμός  Τουρισμού  Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ταξίδεψαν στην Ιρλανδία, από τις  27 ως τις 29 Ιανουαρίου για να συμμετάσχουν στην έκθεση Holiday World Show 2023 στο Δουβλίνο. 

Στην αποστολή συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής ως σύνολο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στην Ιρλανδία όπου φέτος συμμετείχαν πάνω από 550 εκθέτες, την επισκέφθηκαν 40.000 επισκέπτες και παρουσιάστηκαν 1000 προορισμοί.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από  κοινού  σημαντικές επαφές με την τουριστική αγορά της Ιρλανδίας.

Οι εκπρόσωποι της αποστολής συναντήθηκαν με τους:

  • Andrea Holmes, Head of European Product της SUNWAY- είναι ο μεγαλύτερος ιρλανδικός ταξιδιωτικός πράκτορας της Ιρλανδίας που προσφέρει στους πελάτες του περισσότερους από 70 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
  • Alan Lynch, Managing Director TRAVEL ESCAPES, βραβευμένο, Travel and Cruise Agent of the Year από την Ιρλανδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ITAA) 
  • Peter Mcminn, Managing Director TRAVEL SOLUTIONS – κορυφαίος ταξιδιωτικός πράκτορας της Βόρειας Ιρλανδίας, που πουλά ένα ευρύ φάσμα ταξιδιών και διακοπών.
  • Dani Russell Masterson, δημοσιογράφος της The Sun
  • Cloda Scanlon και Jess Glynn, travel content creators με βάση την Ιρλανδία

Ακόμα συναντήθηκαν με στελέχη των:

  • NEW DEAL EUROPE με σκοπό την οργάνωση ενός μεγάλου event στη Θεσσαλονίκη που θα φέρει Buyers από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.
  • Travel Media.ie που είναι εξειδικευμένη εταιρεία δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ, εκδηλώσεων, επικοινωνιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Δουβλίνο.
  • OROKO Travel που προσφέρει εξατομικευμένα πακέτα για τουρισμό πολυτελείας  

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Δουβλίνο από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο  και οι αφίξεις των Ιρλανδών  το 2021 ήταν 9.142 και το 2022 έφτασαν τις 10.356.

Η κοινή συμμετοχή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Ιρλανδούς που θέλουν να ταξιδεύουν όλο και περισσότερο σε περιοχές με ήλιο, θάλασσα, πολιτισμό, ενδιαφέρονται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καλό φαγητό και διασκέδαση. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον αυξημένο! 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσαν: Οι «δεσμοί» που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο τόπους μπορούν να οικοδομήσουν έναν δυναμικό μέλλον για τους Ιρλανδούς επισκέπτες στην περιοχή μας. Η συνεργασία των δύο Οργανισμών (Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής) είναι συστηματική με στόχο την προώθηση του προορισμού ως ενιαίο προϊόν.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 1/2/2023]