ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Την Φλώρινα και την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, όπως προανήγγειλε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην Κοζάνη και πρόσθεσε ότι όσοι αναμένουν επικουρική σύνταξη θα λαμβάνουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης».

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού σε τοπικά ΜΜΕ στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πιστωθεί αυτόματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων και θα χορηγηθεί με κριτήριο το ύψος της σύνταξης. Το βασικό επίδομα εξετάζεται να είναι έως 300 ευρώ για συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.300 ή 1.500 ευρώ σύνταξη και μικρότερο για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να μπει και κόφτης στις πολύ υψηλές συντάξεις.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε κατά την χθεσινή ομιλία του στην αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ στην Κοζάνη ότι από την 1η Απριλίου θα γίνει η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού οδηγώντας σε αύξηση και το επίδομα ανεργίας. «Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί. Είναι ρεαλιστικό να προσδοκούμε αύξηση από το 2024 τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για «προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «μείωση φόρων, ανάπτυξη, νέες και καλοπληρωμένες δουλειές», ενώ όπως είπε, «μειώθηκαν 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν οι πιο πολλές επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στις γονικές παροχές σε χαμηλότερες εργοδοτικές εισφορές και στη μείωση της ανεργίας κατά 6%. 

«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες πολλές και επάλληλες καταιγίδες , όπως παράνομες μεταναστευτικές ροές, κορονοϊός, εισβολή στην Ουκρανία και διεθνής ακρίβεια, ενώ οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας και οι προκλήσεις είχαν πάντα την απάντηση που έπρεπε», ανέφερε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια, ότι η κοινωνία και η οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες, αλλά πήγαν πολλά βήματα μπροστά».

Ο Κ. Μητσοτάκης επίσης προανήγγειλε ότι 700.000 φοιτητές θα στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εστίες στη Δυτική Μακεδονία υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 4, 2 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα στέγασης.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 14/2/2023]