ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ 2023

Επιτέλους καιρικό ενδιαφέρον στον ορίζοντα!

Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που εικονίζεται στην φωτογραφία μας αύριο τα μεσάνυχτα θα δώσει τις πρώτες βροχές του 2023.

Ξεκινάμε τη Δευτέρα την εβδομάδα καθώς προσεγγίζει το χαμηλό θα ενισχυθεί ο νοτιάς στην θάλασσα αλλά και την ξηρά φτάνοντας τοπικά και τα 6 μποφόρ προκαλώντας κυματισμό σε παραλίες που κοιτούν νότια.

Πάντως τη Δευτέρα ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας θα είναι πολύ μαλακός φτάνοντας το μεσημέρι και τους 15 με 16 βαθμούς συνοδεία νοτιάδων ενώ θα έχουμε και λίγες νεφώσεις.

Μετά τα μεσάνυχτα και γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα θα έχουμε το πέρασμα της μετωπικής επιφάνειας που θα δώσει ενα πρώτο πέρασμα βροχών από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού.

Οι βροχές αυτές θα είναι περισσότερες στα ανατολικά τμήματα του νομού κυρίως στο Άγιον Όρος και στην ανατολική Χαλκιδική γενικότερα.

Καθώς το χαμηλό στροβιλίζεται εξασθενούμενο θα έχουμε και δεύτερο γύρο βροχών την Τετάρτη όπου ο καιρός θα είναι πιό χειμωνιάτικος με πτώση της θερμοκρασίας ενώ την Τετάρτη πάντα θα βρέξει ποτιστικά σε όλον τον νομό.

Ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός σχετικά και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Συνοψίζοντας κρατάμε τους ενισχυμένους νοτιάδες για τη Δευτέρα, ένα πέρασμα βροχών τα ξημερώματα της Τρίτης και πιό βαρύ φθινοπωρινό καιρό την Τετάρτη με βροχές κατά περιόδους.

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 9/1/2023]