ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Αθρόα ήταν η προσέλευση πολιτών της Χαλκιδικής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τη χρήση απινιδωτή.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ως συνέχεια της εγκατάστασης εξωτερικού απινιδωτή στο κτήριο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΠΟΜΕΑ) Παύλου Μελά, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκε αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Χαιρετισμός από Γ. Κουφίδη

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές της ΕΠΟΜΕΑ, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο, τονίζοντας πως η ανθρώπινη ζωή υπερέχει από κάθε τι άλλο. Αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της ύπαρξης απινιδωτών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία σε έναν τουριστικό προορισμό, όπως η Χαλκιδική, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη θερινή κυρίως περίοδο.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής έχει ήδη χορηγήσει απινιδωτές σε εμπορικούς συλλόγους της περιοχής, στοχεύοντας στο να αποτελεί η Χαλκιδική έναν ασφαλή, εκτός από ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 17/1/2023]