Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΡΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών, εφόσον επαληθευτεί το βασικό σενάριο της κάλπης εντός του Απριλίου και μάλιστα είτε στις 2 είτε στις 9 Απριλίου. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι εκλογές θα πρέπει να προκηρυχθούν στο τέλος Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. 

Με τις προθεσμίες λοιπόν να «τρέχουν» οι προετοιμασίες προχωρούν. Το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη μία κλειστή σύσκεψη εργασίας, όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την εκλογική διαδικασία. Μια συνάντηση με εκπροσώπηση τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε κομματικό επίπεδο. Εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη το παρών θα δώσουν σχεδόν όλοι όσοι μετέχουν στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου.

Μεταξύ αυτών ο γραμματέας του ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Γκέρτσος. 

Πρόκειται για μία συνάντηση όπου δεν αναμένονται αποφάσεις. Παρ’ όλα αυτά θα γίνει εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος, καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κινηθεί βιαστικά, αλλά αντιθέτως θα τηρήσει τις συνταγματικές προθεσμίες, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο του να κάνει εκλογές προς το τέλος της τετραετίας.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ακόμα και ενώπιον των στενών του συνεργατών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δε θα θελήσει να προσδιορίσει επακριβώς την Κυριακή των εκλογών, θέλοντας από τη μία με τον τρόπο αυτό να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και από την άλλη να καταδείξει ότι ακόμα η χώρα απέχει χρονικά από την ημέρα της κάλπης. 

Μέχρι τότε λοιπόν προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη είναι οι υπουργοί να μην ρίξουν ρυθμούς και να υλοποιήσουν το μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου που έχει ήδη προγραμματιστεί. Η συγκεκριμένη οδηγία θα διατυπωθεί εκ νέου στο υπουργικό συμβούλιο που προγραμματίζεται προς τα μέσα του μήνα.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, του Κώστα Αλεξανδρή, 4/1/2023]