Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Απολογιστική – Γενική Συνέλευση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, στην αίθουσα Αλέξανδρος του ξενοδοχείου MAKEDONIA PALACE .

Το χρονικό των εργασιών:

Με την έναρξη της Συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Οικονόμου Τριαντάφυλλος καλωσόρισε τα μέλη και πρότεινε για Πρόεδρο της Γ.Σ. τον κ. Γεώργιο Κουτσό, δικηγόρο από τον Βάβδο και για μέλη του προεδρείου τον κ. Γεώργιο Βέλλιο, Μηχανολόγο –Μηχανικό από το Παλαιοχώρι και την κα Μαρία Τσαμουρτζή, Αρχιτέκτονα από τον Πολύγυρο. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Κοτσάνης, ο οποίος ανακοίνωσε στο σώμα ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να τιμήσει τρία μέλη του Συλλόγου για την προσφορά τους στην Χαλκιδική και στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο.

Το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού Συλλόγου απένειμε τιμητικές διακρίσεις:

Στον κ. Μιχαήλ Γ. Κουτσό, Κτηνίατρο από τον Βάβδο, για την διαχρονική πολύτιμη προσφορά του στον αθλητισμό της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στο Μπάσκετ. Ο κ. Κουτσός είναι ο ιδρυτής και επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής. Σημειώνουμε ότι ο τιμώμενος εξέδωσε μικρό φυλλάδιο με την Ιστορία του μπάσκετ στην Χαλκιδική, το οποίο μοιράστηκε στους παρευρισκομένους.

Στον κ. Φώτη Ταλέα, Εκπαιδευτικό από τα Νέα Ρόδα, επί πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Παγχαλκιδικού, για την διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο για τριάντα και πλέον έτη.

Στον κ. Γεώργιο Κ. Κατσάγγελο, Καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. για την πολύτιμη προσφορά του στην ανέγερση από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο του Ανδριάντα του Αριστοτέλη. Ο κ. Κατσάγγελος ήταν μέλος της Επιτροπής ανέγερσης του Ανδριάντα, ως Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το έτος 2009.

Οι τρεις τιμηθέντες ευχαρίστησαν, το Δ.Σ. για την πρωτοβουλία αυτή.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την Γενική Συνέλευση και συνεχάρησαν τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο η Βουλευτής Χαλκιδικής κα Κυριακή Μάλαμα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος. Αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Γ.Σ. με την συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

Έκθεση Πεπραγμένων του Δ.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Αστέριος Λυρτζής ανέγνωσε την Έκθεση πεπραγμένων του έτους 2022, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών από δράσεις και εκδηλώσεις. Η έκθεση έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα  του Συλλόγου www.panchalkidikos.gr

Ταμειακός Απολογισμός 2022

Ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος, έκδηλα συγκινημένος, αφού επί 30 χρόνια εκτελεί τα καθήκοντά του ταμία έκανε τον Οικονομικό Απολογισμό.  Τα Έσοδα ήταν 21.295 και τα Έξοδα ήταν 23.911.  Το υπόλοιπο προς χρήση του τρέχοντος έτους είναι 48.789. Επίσης παρακάλεσε τα μέλη για την τακτική πληρωμή των συνδρομών.

Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ο Προεδρεύων της Ε.Ε. κ. Φώτιος Ταλέας, διάβασε τα Πρακτικά του ελέγχου που διενέργησε η Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία τα διαχειριστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία εσόδων και δαπανών τηρούνται με τάξη και στην συνέχεια διατυπώθηκαν συγχαριτήρια στον ταμία.

Κριτική των Διοικητικών και Οικονομικών Πεπραγμένων –Προτάσεις

Τον λόγο ζήτησαν και πήραν: ο κ. Σταύρος Αυγολούπης, Καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. , ο  Επίτιμος Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης,  και η  κα Πηγή Θασίτου, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο, έκαναν διάφορες προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο διοικητικό Συμβούλιο και θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου.

Δευτερολογία του Προέδρου κ. Ιωάννη Κοτσάνη

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Κοτσάνης στη σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Σύλλογος συνεχίζει την πορεία του, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, μέσα στα ουσιαστικά και σε μεγάλο βάρος χνάρια, που χάραξαν ο αείμνηστος Βρασίδας Κυριαφίνης και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης. Ο αγώνας παραμένει μεγάλος και προσεκτικός.»

Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Δ.Σ. και ανακοίνωσε στην Γ.Σ. την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του Μέλους του Δ.Σ. κ. Αστέριου Βαγγλή. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Καρτσιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο,  τους Δημάρχους Χαλκιδικής, τους Δ/ντές Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής για την πολύ καλή συνεργασία, την κα Ζηνοβία Πάχτα και τον κ. Νικόλαο Πιτσιόρλα για την βοήθειά τους στην είσπραξη των συνδρομών, τους Χορηγούς, Αρθρογράφους, τα μέλη της Επιτροπής Σύνταξης του Περιοδικού και όλα τα μέλη του Συλλόγου που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις και εκδρομές.

Έκλεισε την δευτερολογία του με ευχαριστήρια στο προεδρείο της Γ.Σ. και την υπόσχεσή ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει την προσπάθεια, θα επιχειρήσει την διόρθωση όποιων παραλείψεων και θα κάνει ότι είναι δυνατόν, για την επιτυχία σε όλους τους τομείς των επιδιώξεων μας.

Έγκριση η μη των Πεπραγμένων

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κάλεσε το σώμα να εγκρίνει ή όχι τα Πεπραγμένα –Διοικητικά και οικονομικά όπως ανακοινώθηκαν από τους εισηγητές. Με ανάταση της χειρός και μέσω θερμών χειροκροτημάτων εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πεπραγμένα, χωρίς καμία αρνητική ψήφο.

Μετά το πέρας της Γ.Σ. προσφέρθηκαν Βασιλοπιτάκια στους παρευρισκομένους.

Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν, η Βουλευτής Χαλκιδικής κα Κυριακή Μάλαμα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργου, ο τ. Υπουργός κ. Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος και Πολιτευτής κ. Γρηγόριος Τάσιος, οι Πολιτευτές κ.κ. Ευθύμιος Καρανάσιος και Γεώργιος Τσιουπλάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/1/2023]