ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΤΗ FLUOR ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Την Fluor Corporation επέλεξε η Ελληνικός Χρυσός, για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών (EPCM) για το έργο εξόρυξης στις Σκουριές.

«Η εκτέλεση αυτού του έργου θα βασιστεί στην τεχνική εξειδίκευση της Fluor σε έργα μεγάλης κλίμακας χρυσού και χαλκού», ανέφερε σχετικά, ο Tony Morgan, Πρόεδρος της Fluor Mining & Metals, προσθέτοντας πως «στην Fluor, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα παρέχει τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να υποστηρίξει τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η επίβλεψη του έργου στις Σκουριές θα γίνει από το γραφείο της Fluor στο Βανκούβερ ενώ θα λάβει και την υποστήριξη των γραφείων της στο Νέο Δελχί και στο Κάλγκαρι. Επιπροσθέτως, η διαχείριση των χερσαίων κατασκευών και η μηχανική θα διευθύνονται από το γραφείο της Fluor στην Ελλάδα και θα εκτελούνται από μια κοινοπραξία παροχών υπηρεσιών μηχανικής που θα έχουν ως έδρα την Ελλάδα, για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. 

Το έργο αναμένεται να απασχολήσει έως και 800 εργάτες και να δημιουργήσει 1.400 μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του μεταλλείου. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2023 και το έργο εκτιμάται πως θα διαρκέσει 2,5 έως 3 χρόνια, ενώ η πρώτη παραγωγή αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

[ΠΗΓΗ: INDUSTRY NEWSLETTER, 10/1/2023]