ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΦΤΙΑΞΕ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΑΤΣΙΟ

To 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση που μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν την «Τράπεζας Τροφίμων» έτσι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς γεύμα κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκεται στο σχολείο.

«Αν και γνωρίζουμε ότι η Κασσάνδρα δεν είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα, καθώς οι πλειοψηφία των γονέων εργάζεται τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι, εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει χωρίς κολατσιό κατά τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο του. Ήδη βέβαια, ο διευθυντής μας ο Κωνσταντίνος Καπετσώνης, φρόντιζε ώστε να υπάρχει πάντα κάτι για τα παιδιά που είτε δεν είχαν κολατσιό, είτε για κάποιο λόγο τους έπεσε, απλά εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα», τονίζει χαρακτηριστικά για το εγχείρημα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Ειρήνη Αγκόρτζα.

Η τελευταία μάλιστα εύχεται πραγματικά «το εγχείρημα να πάει καλά και να το ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Σήμερα μάλιστα, που είχαμε συνάντηση και με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, αποφασίσαμε στην Τράπεζα Τροφίμων να μπουν και φρούτα, όπως μανταρίνια και μπανάνες. Εμείς οι γονείς, θα αναλάβουμε το κομμάτι της τροφοδοσίας, να υπάρχουν δηλαδή στην Τράπεζα πάντα τρόφιμα και από εκεί και πέρα οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν τη διανομή καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το πού υπάρχει ανάγκη. Επίσης σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες τους τους τοπικούς επιχειρηματίες με είδη τροφίμων που θα μας εξοπλίζουν και θα μας βοηθούν στο έργο μας».

Θετικές οι αντιδράσεις από το εγχείρημα

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργία του εν λόγω εγχειρήματος, η απόφαση για τη δημιουργία της Τράπεζας φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία. «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις και παροτρύνουμε και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Αυτό θα κάνει τους Συλλόγους Γονέων ακόμη περισσότερο χρήσιμους, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους. Εμείς για παράδειγμα από πέρσι που ξεκινήσαμε αλλά και φέτος με τη βοήθεια του κοινωνικού λειτουργού και του ψυχολόγου που έχουμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας, προσπαθούμε να καλύψουμε οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν και που ενδεχομένως να προκύψουν».

«Αυτός είναι και ο σκοπός μας εξάλλου. Διότι όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον Σύλλογο, το κάναμε όχι μόνο για να βελτιώσουμε τη σχολική ζωή των παιδιών, όχι μόνο για τη διασκέδασή τους με τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις, αλλά και για να δώσουμε έναν κοινωνικό χαρακτήρα στις δράσεις μας, καθώς οι εποχές είναι περίεργες» κατέληξε η κα. Αγκόρτζα.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 8/12/2022]