ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Μπορεί να μην κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχαν πέρυσι, όταν και διέθεσαν στην ελληνική και ξένη αγορά πάνω από 32.000 δέντρα, και οι πωλήσεις τους να καταγράφηκαν φέτος μειωμένες κατά 10%, όμως οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής επέστρεψαν στη βάση τους με το χαμόγελο στα χείλη και την ικανοποίησή τους να περισσεύει.

Τα παραπάνω προκύπτουν τουλάχιστον απ’ όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ελατοπαραγωγός Γιάννης Ξάκης, σύμφωνα με τον οποίο «είναι κατόρθωμα και ευλογία που καταφέραμε πωλήσεις άνω των 31.000 δέντρων». Ευχαρίστησε δε, τους καταναλωτές «που σε τόσο δύσκολους καιρούς, με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει “ κόκκινο” σε διάφορες υπηρεσίες και αγαθά, επέλεξαν να βάλουν στα σπίτια τους έλατα Ταξιάρχη».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι ελατοπαραγωγοί Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όχι μόνο δίνουν το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα μας, αλλά διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να φροντίσουν ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς το νούμερο ένα σύμβολο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος, οι ελατοπαραγωγοί ταξίδεψαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Πάτρα και για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ εξήγαγαν δέντρα στην Κύπρο, όπου έχουν παρουσία τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και στην Αλβανία, αγορά που «άνοιξε» για αυτούς πέρυσι. «Κάποιες πωλήσεις έγιναν και φέτος σε ελληνικά νησιά, αλλά ακόμη δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τις ποσότητες που διατέθηκαν και πού ακριβώς εστάλησαν», σημείωσε ο κ. Ξάκης και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ελατοπαραγωγούς το γεγονός ότι «όχι μόνο δεν χάνουμε αγορές που κατακτούμε με το πέρας των χρόνων, αλλά συνεχώς προστίθενται και νέες».

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 28/12/2022]