ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΑΣΑΦΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αμυρά Γεώργιο κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος, που αφορά την επαναλειτουργία του τμήματος ΔΕΔΔΗΕ Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής τόνισε ενώπιον του Υπουργού, ότι από τον Μάιο του 2016 , στα πλαίσια των συγχωνεύσεων και συμπτύξεων τμημάτων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., έκλεισε το κατάστημα Αρναίας, με αποτέλεσμα, η αποκατάσταση βλαβών να πραγματοποιείται ουσιαστικά από το πλησιέστερο τμήμα τεχνικής υποστήριξης που εδρεύει στον Δήμο Πολυγύρου.

Επιπροσθέτως οι συχνές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε αρκετά ορεινά τμήματα του Δήμου Αριστοτέλη , οι δύσκολες γεωμορφολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ο αυξημένος όγκος οχημάτων επισκεπτών,  κατά τους θερινούς μήνες στα παραθαλάσσια τμήματα του Δήμου, δυσχεραίνουν την προσέγγιση και αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου, ενώ τονίστηκε, πως υφίστανται προβλήματα σε αρκετούς κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται μόνιμη μηχανική υποστήριξη .

Έτσι, ο κ. Πάνας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την επαναλειτουργία  του  καταστήματος ΔΕΔΔΗΕ της Δ.Ε. Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη , με άμεσο στόχο την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Στην απάντησή του προς το Βουλευτή  ο Υφυπουργός ανέφερε, πως οι οργανωτικές και λειτουργικές  αλλαγές του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική , δεν επέφεραν κάποιες σοβαρές καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην αποκατάσταση βλαβών του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής , ενώ χωρίς να τεθεί θέμα ενεργειακής επάρκειας της περιοχής κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης , ανέφερε πως η λειτουργία αρκετών σταθμών ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας στην περιοχή ( ΑΠΕ ), καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες. Παράλληλα ο Υφυπουργός ενώ τόνισε, πως ο ΔΕΔΔΗΕ προμηθεύτηκε πρόσφατα τεχνολογικά στοιχεία απομακρυσμένου εντοπισμού της θέσης βλαβών, απέφυγε να αναφερθεί στους χρόνους αποκατάστασης, ενώ ανέφερε ότι θα μεταφέρει το αίτημα του Βουλευτή στο ΔΕΔΔΗΕ για τη μη ύπαρξη Καταστήματος  στην Αρναία .

Ο κ. Πάνας ανέφερε έπειτα από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης : « Το Υπουργείο  Περιβάλλοντος απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα της μη ύπαρξης Καταστήματος ΔΕΔΔΗΕ  στην Αρναία και των προβλημάτων που απορρέουν από την κατάσταση αυτή, αναφέρει ότι η ομαλή λειτουργία του δικτύου της περιοχής, δεν εξαρτάται από την επαναλειτουργία του τεχνικού τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ στην Αρναία, αλλά από τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και από αξιόπιστη υπηρεσία αποκατάστασης βλαβών, χωρίς να επιλύσει ουσιαστικά το πρόβλημα. Θα βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα παρακολουθώ τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα , ώστε να δοθεί μια λύση που να εξυπηρετεί τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και τους εργαζομένους στην επιχείρηση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/yz944ZS51bM 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 23/11/2022]