Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΟ ΟΙΝΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ!

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού (13/11) και την κυκλοφορία της ηλεκτρονικής μπροσούρας του Δήμου Αριστοτέλη για τις επιλογές του συγκεκριμένου θεματικού πεδίου στην Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε τα εξής:

«Η αριστοτελική γη, έχει μακρά οινική παράδοση, όπως και η Αθωνική Πολιτεία που εκτός από ζωντανό σύμβολο της Ορθοδοξίας, αποτελεί και έναν οινικό παράδεισο παραγωγής κρασιών υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας αναγνώρισης.

Τα μοναστηριακά οινοποιεία, όπως και τα ιδιωτικά οινοποιεία, αλλά και τα παραδοσιακά τσιπουροκαζάνα που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη, βρήκαν έναν νέο πρωταγωνιστικό ρόλο, στον σχεδιασμό μας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επενδύσαμε στην περαιτέρω καταξίωση αυτής της μακράς παράδοσης και την μετατρέψαμε σε «πρεσβευτή» του τόπου μας. Ενταγμένος στους Δρόμους του Κρασιού, με μια ηλεκτρονική μπροσούρα που προβάλει στο διεθνές υψηλής ποιότητας κοινό της οινικής γευσιγνωσίας τις δικές μας προτάσεις, αλλά και με δικτυώσεις και συνεργασίες που αξιοποιούν την οινική παράδοση ως μια ακόμα γέφυρα επικοινωνίας λαών και πολιτισμών, με το Μπορντώ της Γαλλίας, το Φράινμπουργκ της Γερμανίας, το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Παλέρμο της Ιταλίας, ο Δήμος Αριστοτέλη αποτελεί πλέον έναν εδραιωμένο οινικό προορισμό στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Ως τέτοιος, φιλοδοξούμε στα χρόνια που έρχονται να προσελκύσει πολλούς περισσότερους και ποιοτικούς επισκέπτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική οινοπαραγωγή και φυσικά το σύνολο των εκλεκτών προϊόντων που συνοδεύουν γαστριμαργικά την οινική εμπειρία.

Αξιοποιούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, τα “παντρεύουμε” επαγγελματικά με το σύγχρονο μάρκετινγκ και συνεχίζουμε. Κάθε μέρα και ένα βήμα.»

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 27/11/2022]