ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γι΄λωργου το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Π.Ε. Χαλκιδικής, για το έτος 2022, ως κάτωθι:

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρας ιδιαίτερης αξίας για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί υπενθύμιση της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα πραγματοποιηθούν και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Α. ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

  1. Από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2022 γ ε ν / κ ό ς σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.

Β. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

  1. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.
  2. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Δ/νσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων κατά την 27η και 28η Οκτωβρίου 2022.
  3. Η φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27′ις και της 28η; Οκτωβρίου.

Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

Ώοα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πεοας προσέλευσή των επιατίιιων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 ώοα. Κατά την προσέλευση των επισήιιων η Φιλαοιιονικύ του Δήμου θα αποδίδει τιιιές.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Μαρία Καραμπατάκη, εκπαιδευτικό του Γ.Ε.Λ. Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής.

Ώρα 11:15 : Επιανυμόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους:

  • -Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
  • -Εκπρόσωπο της Βουλής.
  • -Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.
  • -Δήμαρχο Πολυγύρου.
  • -Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ’ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του.
  • -Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.
  • -Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.
  • -Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.

Τελετάρχης ορίζεται οι κ. Δημήτριος Λοκοβίτης.

Οι εορταστικέΰ εκδηλώσεις θα πρανιιατοποιτιθούν σύμφωνα με tic ισνύουαες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διασποοά του κοοωναϊού Covid -19.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ

  • Η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας για τις ιεροτελεστίες.
  • Η Π.Ε.Χ. για τα προς κατάθεση στεφάνια.
  • Ο Δήμος Πολυγύρου τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης, για τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου Ηρώων, την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και τη διάθεση της φιλαρμονικής.
  • Οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής για την ενημέρωση των σχολείων και την παρέλαση των μαθητών.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων.