ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά το πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη”, που έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη να παρακολουθήσουν εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος για ακόμη μια χρονιά είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες, απαραίτητων τόσο για την καθημερινή τους ζωή και την ομαλή ένταξη στην κοινότητα που κατοικούν, όσο και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Μέσω της ενασχόλησης με το πρόγραμμα, αναπτύσσονται δεξιότητες που αφορούν την δημιουργικότητα, τον σχεδιασμό αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και την επίδειξη ομαδικού πνεύματος.

Σε συνέχεια του περσινού καινοτόμου προγράμματος γύρω από τη βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια, ο φετινός 5ος κύκλος εργαστηρίων πραγματεύεται τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των Μέσων Κοινωνική Δικτύωσης (“Social Media Benefits and Dangers”). Μέσα από αυτόν, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αξιοποίηση αυτών για επαγγελματικούς σκοπούς, τη δημιουργία του βιογραφικού τους και της ανάδειξής του εαυτού τους. Στόχος του προγράμματος είναι οι νέοι χρήστες των μέσων να γνωρίσουν τα οφέλη, αλλά και τους κινδύνους που αυτά κρύβουν, και να μπορούν να τα διαχειριστούν, ώστε μετά τη λήξη του προγράμματος να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους για την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη τους.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και για να το καταφέρει αυτό, τη φετινή χρονιά προστίθεται το FIRST® Tech Challenge. Αποτελεί τη συνέχεια του FIRST® LEGO® League με θεματική την Ενέργεια και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και προκαλεί τους νέους 12 έως 18 ετών να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να διαγωνιστούν με τη χρήση ρομπότ. Δουλεύοντας σε ομάδες, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενο εκπαιδευτικό εξοπλισμό τον οποίο και προγραμματίζουν με τη χρήση διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού. Τα μέλη των ομάδων του FIRST® Tech Challenge μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, σε βιομηχανικό πλέον επίπεδο, και συνδέουν τη συνεργατική μάθηση STEM και την ολιστική ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελλοντική τους καριέρα, σε περιβάλλον πρώιμης επιχειρηματικότητας. Για πρώτη φορά το Επαγγελματικό Λύκειο Αρναίας θα δημιουργήσει ομάδα και θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, με τη διαρκή παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπαιδευτικής ομάδας της Eduact.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω της φόρμας που έχει αναρτηθεί εδώ: Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη 2022-2023 – Eduact.

Επίσης αξίζει να συμπληρώσουμε οτι η Ελληνικός Χρυσός επενδύει διαχρονικά και συστηματικά στον τομέα της εκπαίδευσης του μαθητικού δυναμικού του Δήμου Αριστοτέλη. Χρηματοδοτεί καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες, όπως τα μαθήματα ρομποτικής και STEM, ενώ πρόσφατα προσέφερε μια τριετή υποτροφία διδάκτρων και τροφείων, με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια σε μια αριστούχα μαθήτρια από την Αρναία.

https://www.hellas-gold.com/press-room/news/391-ellinikos-xrisos-aristouxa-mathitria-apo-tin-arnaia-kerdise-epaksia-tin-ipotrofia-sto-kollegio-anatolia