ΣΧΟΛΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Υποχρέωση για τεστ στα σχολεία έχουν μόνο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν νοσήσει

Τα σχολεία ξεκίνησαν και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό οι μαθητές επέστρεψαν χωρίς μάσκες και τεστ στις σχολικές αίθουσες. Μοναδική εξαίρεση που προβλέπει το πρωτόκολλο είναι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν νοσήσει και υποχρεούνται σε ένα rapid test την εβδομάδα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η αιτία που τα σχολεία λειτουργούν χωρίς μέτρα είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κοροναϊού.

«Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κοροναϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός. Χαρακτήρισε πάντως όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος.

«Το να κάνει ένα rapid τεστ για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 13/9/2022]