ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Η… ΑΝΑΠΟΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Προφανώς στο Δήμο Αριστοτέλη βιώνουμε την… ανάποδη δημοκρατία… Πως αλλιώς εξηγείται να επιβάλλεται η άποψη των ελαχίστων στους πολλούς;

Τελικά χθες, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε αυτό που ενδόμυχα φοβόμουν. Κάποιοι, και μιλάμε για ολίγιστους, με φωνές και συνθήματα υποχρέωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, να διακόψει τη συνεδρίασή του!

Να θυμίσω πως στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπούνται 20.000 δημότες περίπου, οι οποίοι υπέκυψαν στην οχλαγωγία και λεκτική βία των εμμονικών γνωστών-αγνώστων. Η εταιρεία ήταν παρούσα δια των εκπροσώπων της, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, και περίμενε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επί του επενδυτικού σχεδίου της. Και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν παρόντες, ώστε να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις και να ακολουθήσει στη συνέχεια η γνωμοδότηση του Δήμου επί της Μελέτης.

Ο Δήμος όμως ήταν εκκωφαντικά απών… Με την ανοχή του και την αδιαφορία του επέτρεψε τη διακοπή λειτουργίας του εκλεγμένου θεσμικού οργάνου, σε αντίθεση με τα κατά καιρούς λεγόμενά του περί δυναμικής παρουσίας κ.λπ. Το ίδιο απόντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με μερικούς να μην μπορούν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της συνεδρίασης…

Υποθέτω η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επαναληφθεί σε νέα ημερομηνία και θεωρώ σίγουρο πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η γνωμοδότηση του Δήμου θα εκδοθεί όπως θεσμικά προβλέπεται από τους πραγματικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Και για να μην γίνονται παρεξηγήσεις, ασφαλώς ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά μόνο ΘΕΣΜΙΚΑ. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος προσπάθειας επιβολής της άποψής μας –και ειδικά μιας ελάχιστης μειοψηφίας–, είναι αντιδημοκρατικός και κατακριτέος. Και σαν πολίτης και δημότης δεν ανέχομαι καμμιά μειοψηφία που θέλει να υποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.

Και εν κατακλείδι, τώρα που δεν έγινε η ενημέρωση, ποιος έχασε; Η εταιρεία; Οι δημότες; Ο Δήμος; Ας σκεφθούμε ΟΛΟΙ….