ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ SAINT SEBASTIAN ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Συμφωνία δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με τον Δήμο Saint Sebastian της Ισπανίας επιτεύχθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου για συνεργασία σε συγκεκριμένες τουριστικές και πολιτιστικές ενότητες, που μετέφερε στον Δήμαρχο του Donostia Saint Sebastian, Eneco Goia Laso επίσημη αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Χώρα των Βάσκων με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Ενεχηλίδου.

Τη θερμή και άμεση αποδοχή της πρότασης ακολούθησε προγραμματισμός της επίσημης δικτύωσης που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Οκτώβριο στα Αρχαία Στάγειρα, παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Donostia Saint Sebastian, που θα συνοδεύεται από Βάσκους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε με τη συνδρομή της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Αριστοτέλη για την προσέγγιση της ισπανικής και ισπανόφωνης τουριστικής αγοράς με κέντρο βάρους τον περιηγητικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Saint Sebastian αναδείχθηκαν οι οινογαστρονομικές προτάσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής και τα κοινά σημεία με το Saint Sebastian, που αποτελεί παγκόσμιο γαστρονομικό σημείο αναφοράς. Τονίστηκε επίσης η πολιτιστική διάσταση του Δήμου Αριστοτέλη, όπως αυτή ορίζεται από τις οικουμενικές παρακαταθήκες του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους.

Επιπρόσθετα, η αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε σειρά D2D επαγγελματικών συναντήσεων στο Μπιλμπάο, που προσεγγίζεται ως οικονομικά εύρωστος και τουριστικά ώριμος ισπανικός προορισμός, αλλά και ως ανεξάντλητη δεξαμενή θεματικών τουριστών. Στις εν λόγω συναντήσεις παρουσιάστηκαν προτάσεις περιπατητικού, καταδυτικού και sailing τουρισμού, καθώς και πολιτιστικά και οινο-γαστρονομικά πακέτα διακοπών.

«Είναι μια ιστορική συμφωνία», επισήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, «καθώς η Ιβηρική χερσόνησος, όπως όλες οι ανά τον κόσμο ισπανόφωνες τουριστικές αγορές, αποτελούν βασικούς στόχους του Δήμου μας, στην προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.. Η Χώρα των Βάσκων αποτελεί σημαντική αφετηρία τουριστών που προτιμούν εμπειρικά ταξίδια σε γαστρονομικούς, οινικούς και πολιτιστικούς προορισμούς. Η δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με τον ισπανικό Δήμο του Saint Sebastian δεν αποτελεί μόνο εξαιρετική τιμή για την τοπική τουριστική κοινότητα, αλλά συγκροτεί ένα από τα ποιοτικότερα και σημαντικότερα σημεία της αναπτυξιακής παρακαταθήκης προς τον τόπο. Ο προορισμός πραγματοποιεί πλέον τολμηρά και οραματικά προωθητικά βήματα κι εμείς τοποθετούμε τις βάσεις ενός στιβαρού τουριστικού οικοδομήματος.»

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/8/2022]