ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κυβερνητικό κλιμάκιο  που αποτελούνταν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, τους Βουλευτές Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, Β’ Δυτικής Αττικής Βαγγέλη Λιάκο και Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Τετάρτη 13/7/2022.  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος καθώς και το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Αρζουμανίδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής έθεσε μια σειρά από θέματα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης αναφορικά με:

  • Τις στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν αναφορικά με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής από τη θεομηνία του Ιουλίου 2019.
  • Το λιμάνι της Ουρανούπολης και γενικά τις μαρίνες και τα υδατοδρόμια, που λείπουν από τις υποδομές της Χαλκιδικής 
  • Την υδροδότηση της Χαλκιδικής – Φράγμα Χαβρία
  • Τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα λύματα των εργοστασίων (κυρίως ελαιολύματα)
  • Τις επενδύσεις ιδιωτών και τα προβλήματα που συναντούν 
  • Το μέλλον του τουρισμού και ειδικότερα των μικρών καταλυμάτων, της εστίασης και των τοπικών επιχειρήσεων, λόγω της ανάπτυξης των μεγάλων resorts 
  • Τον προαστιακό, το μεγαλεπίβολο έργο για την ένωση με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποπεράτωση του ορφανού χιλιομέτρου της Νέας Ποτίδαιας, στην συγκροτημένη και σοβαρή πολιτική της κυβέρνησης με τα τόσα πολλά και μεγάλα θέματα, που έχουν προκύψει την τελευταία τριετία κατά τη διάρκεια της θητείας της.  

Τόνισε ακόμη την συνεισφορά της Χαλκιδικής στην Εθνική οικονομία και ενημέρωσε για τις δράσεις, που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο αναφορικά με τη σύνδεση της παραγωγής προϊόντων με τον τουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και για μια σειρά από έρευνες που διεξάγει το Επιμελητήριο, το Βαρόμετρο της Οικονομίας, τη δίμηνη έρευνα που καταγράφει την πορεία των επιχειρήσεων, καθώς και μια νέα έρευνα που θα διεξάγει σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την επιρροή που έχει στην Χαλκιδική. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε, ότι θα φροντίσει να επανεξεταστεί το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προαστιακό, το φράγμα του Χαβρία και αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα ανάμεσα στα οποία, θα ενταχθούν και λιμάνια της Χαλκιδικής.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε σε θέματα του δικού του χαρτοφυλακίου και ειδικότερα, στην σημασία της σύνδεσης με τον αθλητισμό, στην αξία των εναλλακτικών μορφών αθλητικού τουρισμού, αλλά και στη δυναμική του Ράλλυ Χαλκιδικής.  

Τέλος ο Γ.Γ. Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης αναφέρθηκε στις λύσεις που προωθούνται για τα θέματα των εκχερσώσεων, των δηλώσεων ΟΣΔΕ και των δασικών χαρτών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Χαλκιδικής πρόσφερε αναμνηστικές πλακέτες στους Υπουργούς και σακούλες δώρου με ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, παστέλι, όλα χορηγίες τοπικών παραγωγών.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 13/7/2022]