ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (SIMS) ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ HELLENIC RESPONSIBLE BUSINESS AWARDS

Μία ακόμα επιβράβευση της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσει η εταιρεία

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Ελληνικός Χρυσός στην κατηγορία «Σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης», στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2022, ενός θεσμού που επιβραβεύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, σε μια λαμπερή βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Η Ελληνικός Χρυσός είναι μια εταιρεία που λειτουργεί διαχρονικά βάσει των αρχών της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας και η διάκριση αυτή αποτελεί ακόμα μια πολύ σημαντική επιβράβευση για το πρωτοποριακό Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας (SIMS) που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει. Το SIMS είναι ένα σύνολο προτύπων, το οποίο διατρέχει τη συνολική λειτουργία της εταιρείας, προς την επίτευξη των επιμέρους στόχων βιώσιμης ανάπτυξης με κορυφαίες προτεραιότητες την εργασιακή υγεία και ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, τις κοινωνικές επιδόσεις και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Η κ. Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας της Eldorado Gold δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουμε τη βιωσιμότητα στην εταιρεία μας και στη λειτουργεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Το Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας είναι ένα σύνολο προτύπων που σχεδιάσαμε με μεγάλη αφοσίωση, το οποίο συνδυάζει τις υψηλότερες απαιτήσεις των διεθνών standard του κλάδου και το σημαντικότερο είναι ότι διασφαλίζει πως λειτουργούμε και εφαρμόζουμε αυτό ακριβώς που πρεσβεύουμε, δηλαδή την Υπεύθυνη Μεταλλευτική Δραστηριότητα».

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 20/7/2022]