«ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ…» – «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με επιδείνωση

Ο Σάκης Αρναούτογλου χτυπά το «καμπανάκι» για ακόμη μια φορά, αναφέροντας πως ο καιρός θα επιδεινωθεί τα επόμενα 24ωρα εκ νέου, με την χώρα μας να περνά ξανά από βροχές και καταιγίδες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη επίσης να βλέπει ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Το επόμενο 24ωρο στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός, με κάποια σύννεφα αστάθειας κατά τις πρωινές ώρες, τα οποία θα εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και πιο πολύ στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί και θα βγάλει κάποια σύννεφα κατά την διάρκεια της ημέρας με πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια τοπική μπόρα στα ορεινά βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής. Κατά την διάρκεια της νύχτας θα έχει ξαστεριά και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και μπορεί να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 βαθμούς το πρωί και θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.

Στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το πρωί θα υπάρχουν κάποια σύννεφα κατά τόπους αυξημένα κυρίως στα πιο ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα της περιφέρειας και κυρίως προς την πλευρά της Χαλκιδικής. Δεν αποκλείεται τις πρωινές ώρες τα σύννεφα αυτά να φέρουν κάποια μπόρα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ο καιρός θα είναι άστατος, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν πιθανές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στις ορεινές ημιορεινές περιοχές. Ωστόσο, το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη τις επόμενες ημέρες

Από την Παρασκευή (17/6) θα έρθει ένα νέο σύστημα με βροχές και καταιγίδες, που θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο και ακόμη και στην Αττική το Σάββατο (18/6), με τους ανέμους έως και στα 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα (20/6), πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με μια παράλληλη μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

[ΠΗΓΗ: https://www.athensmagazine.gr/, 15/6/2022]