ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Δυναμικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ως προορισμός πολυτελείας & honeymoon, πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, υποδεχόμενος στην περιοχή τον product manager του τουριστικού γραφείου Airlink από το Ντουμπάι κ. Mohamed Al Mula.

Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική επιθεώρηση στην προαθωνική χερσόνησο με τη συμμετοχή Αράβων tour operators και αποτελεί συνέχεια των παρουσιάσεων του προορισμού στην τουριστική αγορά του Ντουμπάι, που πραγματοποίησε προσωπικά ο  Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμό Mideast. Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο ταξίδια εξοικείωσης, στα τέλη Ιουνίου, με στόχο τις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η..

επέκταση των δράσεων προώθησης της Ανατολικής Χαλκιδικής στις αγορές του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν.  

Ο Άραβας, product manager ακολούθησε πρόγραμμα ξεναγήσεων στις υποδομές και στις υπηρεσίες που προσφέρει η Ανατολική Χαλκιδική, με το sailing, τη γαστρονομία και τα boat trips, να συνθέτουν προτάσεις ολοκληρωμένων διακοπών στο υπερπολυτελές Eagles Villas, στο Avaton Luxury Hotel & Villas και στο Mount Athos Resort, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης, ενώ την υψηλή γαστρονομία εκπροσώπησαν τα Kritikos Gallery – Bar – Restaurants στην Ουρανούπολη.

«Ο τουρισμός πολυτελείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία και αλυσιδωτή ανάπτυξη στις τουριστικές κοινότητες με οικονομικά αποτελέσματα πολλαπλασιαστικά, καθώς οι “ταξιδιώτες πολυτελείας” δαπανούν στις διακοπές τους, ενώ ταξιδεύουν ακόμη και τέσσερις φορές το χρόνο, αποτελώντας την πρώτη ομάδα επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και συνέχισε: «Επενδύοντας σ` αυτή τη γνώση, επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε ένα αντίστοιχο τολμηρό βήμα προσέγγισης νέων τουριστικών αγορών. Σ` αυτήν την προσπάθεια συνεργαζόμαστε απόλυτα με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του Δήμου μας! Αποτυπώνουμε πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού στην ηλεκτρονική μπροσούρα με τίτλο «Unveil a world of exclusive experiences». Συνεργαζόμαστε με παράγοντες εξειδικευμένους στις συγκεκριμένες αγορές που απευθυνόμαστε. Βελτιώνουμε σταδιακά και σταθερά τοπικές υποδομές. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που αποτελούν ένα ακόμα δυναμικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Αποδεικνύουμε την πλήρη ετοιμότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής να αλλάξει την τουριστική της ανθρωπογεωγραφία. 

Ο κ. Mohamed Al Mula, από την πλευρά του ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Αριστοτέλη και των επιχειρηματιών της περιοχής, για την επικείμενη δημιουργία και άμεση διοχέτευση στην τουριστική αγορά των Η.Α.Ε. δύο (2) πακέτων τουρισμού πολυτελείας: ένα για V.I.P.’s και ένα «εταιρικό πακέτο», απευθυνόμενο σε απασχολούμενους χιλιάδων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/5/2022]