ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Εστιάζοντας σε τουριστικές εκφάνσεις της ευρείας θεματικής ενότητας «ελληνικό καλοκαίρι», όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός πολυτελείας, οι περιπατητικές και ποδηλατικές περιηγήσεις, οι διαδρομές του οίνου και της μπύρας, αλλά και η θαλασσινή γαστρονομία, ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής παρουσίασε στο Δουβλίνο και στη Γλασκόβη (10 – 16.3.22) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών με 7ημερη ή 14ημερη διάρκεια.

«Πρόκειται για διεθνείς τουριστικές αγορές που προσεγγίζονται για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία της Ανατολικής Χαλκιδικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. «Η πρόταση ένταξής τους στο εγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου -και μάλιστα τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη- προήλθε από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ουρανούπολης και εμείς ευχαρίστως την υιοθετήσαμε και την θέσαμε σε εφαρμογή. Αποτυπώσαμε πλήρως δύο πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τη συνέχεια, στηριζόμενοι στη διαπροσωπική σχέση που καλλιεργείται, στην επικοινωνιακή απόδοση μιας στέρεης προωθητικής στρατηγικής και στο συνδυασμό της προώθησης με την πώληση που επιτυγχάνεται μέσω τουριστικών πρακτόρων».

Ήλιος και θάλασσα, αλλά σε συνδυασμό με καλοκαιρινές δραστηριότητες (καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρες, ψάρεμα, αθλητικές προτάσεις, κ.λπ.) μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του συνόλου των Ιρλανδών tour operators και travel agents στο Δουβλίνο, στους οποίους εντυπώθηκε θετικά η τοπική οινοπαραγωγή αλλά και η μικρο-ζυθοποιεία της Ιερισσού.

Η περιοχή χαρακτηρίσθηκε ως ολοκληρωμένος μεσογειακός προορισμός διακοπών από τους συνομιλητές, οι οποίοι αναμένεται να την ανακαλύψουν βιωματικά τον επόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξοικειωθούν μαζί της και να εξετάσουν τρόπους ένταξής της στους επαγγελματικούς καταλόγους του 2023.

Αντίστοιχη ήταν και η αντιμετώπιση των Σκωτσέζων στην παρουσίαση του περιπατητικού και ποδηλατικού δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη (βλ. ΕΔΩ) που εντυπωσίασε για το εύρος και την ποικιλότητα των διαδρομών του και για το γεγονός, ότι τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα συνοδεύει η σπουδαιότητα των πολιτιστικών ταυτοτήτων, που χαρακτηρίζουν τις διαδρομές, μετατρέποντας τη φυσική απόδραση (και) σε ιστορική αναδρομή.

Οι συναντήσεις με trekking και cycling specialists στη Γλασκόβη τοποθετούν το θεμέλιο λίθο για την ένταξη της Ανατολικής Χαλκιδικής σε περιπατητικούς και ποδηλατικούς καταλόγους της σκωτσέζικης τουριστικής αγοράς. Παράλληλα, η επιχειρηματική αποστολή παρουσίασε το sea & sun πακέτο διακοπών σε σημαντικούς tour operators της Σκωτίας, προσπαθώντας να τους εξοικειώσει με τον προορισμό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στην εν λόγω αγορά.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέργεια του Δήμου Αριστοτέλη και του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας. Η συνέχειά της θα δοθεί τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια επιπρόσθετων διαδικτυακών συνδέσεων με τους συνομιλητές, αλλά και μέσω τριών (3) ταξιδιών εξοικείωσης, ειδικά σχεδιασμένων για την ιρλανδική και σκωτσέζικη τουριστική αγορά.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 17/3/2022]