ΕΠΣΧ: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

“Θα συμβάλλουμε στην πάταξη των φαινομένων που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες στα γήπεδα και όχι μόνο”

Σε ανακοίνωση προχώρησε σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποίησε η ΕΠΣ Χαλκιδικής για την αποφυγή ρατσιστικών ενεργειών στα γήπεδα του νομού.

Μετά τις τοποθετήσεις και όλα όσα συνέβησαν, η ΕΠΣ Χαλκιδικής ξεκαθαρίζει τα παρακάτω σχετικά με τις ενέργειες που προχώρησε για την εξάλειψη της βίας και του ρατσισμού .

Αναλυτικά:

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στη δημοσιότητα, δηλώσεις –συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων καθώς και εκπροσώπων σωματείων της Χαλκιδικής σχετικά με εκδηλώσεις ρατσιστικών ενεργειών στη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων των διοργανώσεων της ΕΠΣ Χαλκιδικής, θέλουμε να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο της Χαλκιδικής για τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Με την έναρξη των διοργανώσεων αποστείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00),σε όλα τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΧ συγκεκριμένες παρατηρήσεις και οδηγίες που αφορούν την ρατσιστική συμπεριφορά κατά οποιουδήποτε συμμετέχει σε διοργάνωση της ΕΠΣΧ, καθώς και τα άρθρα του ΚΑΠ με τις ανάλογες ποινές που προβλέπονται.

Μαζί με τον ορισμό τους οι διαιτητές που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της ΕΠΣΧ, λαμβάνουν απαραίτητα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις αναλυτικές οδηγίες που προβλέπει ο ΚΑΠ για την αντιμετώπιση ρατσιστικής συμπεριφοράς που θα περιέλθει στην αντίληψή τους.

Επίσης στις εκπαιδεύτηκες συγκεντρώσεις που γίνονται ανά δεκαπενθήμερο για τους διαιτητές της ΕΠΣΧ, συστήνεται συνεχως η αυστηρή τήρησή των κανόνων για την εξάλειψή της βίας και των ρατσιστικων συμπεριφορών στα γήπεδα.

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής τέτοιων συμπεριφορών στα γήπεδα. Οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα που πρέπει να διακατέχει τους συμμετέχοντες στα αθλητικά δρώμενα. Είναι απαράδεκτές και φασιστικες κατά την άποψή μας. Δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στην πάταξη των φαινομένων που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες στα γήπεδα και όχι μόνο.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής είναι ερασιτεχνικό. Οι πέραν αυτού πρακτικές και συμπεριφορές αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του, οδηγώντας σε βία και καταστάσεις ανάρμοστες για τον αθλητισμό γενικά. Επιβάλλεται ο ρομαντισμός να επανέλθει σε όλους όσους συμμετέχουμε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας, έτσι ώστε να προσδώσουμε το κύρος και την αίγλη που αναλογούν σε αυτά.

Για την ΕΔ/ΕΠΣ Χαλκιδικής

Λάζαρος Ι. Πάνου

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 15/2/2022]