ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ

Από τα μέσα της εβδομάδας που μπαίνουμε και το επόμενο Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για κακοκαιρία «εξπρές» την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του μετεωρολόγου στο newsit.gr, η πρώτη ψυχρή εισβολή την Τετάρτη θα ρίξει αρκετά τη θερμοκρασία, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

«Σε καμία περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 6 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο ίσως έχουμε 12 βαθμούς. Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα συνοδεύεται από ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους. Θα έχουμε έως 6 με 7 μποφόρ βοριάδες στα πελάγη. Και δεν θα συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στις ορεινά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς και ο Γιάννης Καλλιάνος το λέει με επιφύλαξη, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ψυχρή εισβολή που φαίνεται ότι θα έρθει από το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η πορεία αυτής της ψυχρής εισβολής.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος: «Με τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα θα είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της Τετάρτης και πολύ πιο έντονη από αυτή που μας πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα είναι αρκετά ισχυρή αυτή η ψυχρή εισβολή η οποία θα κατεβάσει τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Φαίνεται ότι εκτός από το τσουχτερό κρύο θα έχουμε χιόνια τα οποία αρχικά θα επηρεάσουν την βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία τις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι από την Παρασκευή έως την Κυριακή η ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει την βόρεια Ελλάδα και από την Κυριακή και Δευτέρα θα μεταφερθεί και στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Φαίνεται ότι θα υπάρχει υγρασία και αυτή η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας». 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από Typosthes.gr, 17/01/2022]