ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 900 ΕΥΡΩ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΕΠΙΔΟΜΑ 250 ΕΥΡΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Την καταβολή έκτακτου μέσου μπόνους σε υγειονομικούς ύψους 900 ευρώ το Δεκέμβριο, έκτακτου βοηθήματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και του ίδιου ποσού σε άτομα με αναπηρία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης. 

Οι πρωτοβουλίες στο μέτωπο κατά της ακρίβειας

Όπως το 2020 τόνισε ο πρωθυπουργός, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού (μέσο ποσό 900 ευρώ το Δεκέμβριο).  Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες με αναπηρία. 

“Είναι μια ανακούφιση ανέφερε για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν είναι αυτό που τούς αξίζει, είναι όμως κάτι, που αναμφίβολα βοηθά χωρίς να υπονομεύει την πορεία της οικονομίας” διευκρίνισε. 

Ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ενέργειας. Υπάρχει, αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης, μια πρόσκαιρη αναστάτωση που μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη κερδοσκοπία, να γνωρίζετε ότι αυτό θα αποτραπεί. 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η χώρα μας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό το μήνα Οκτώβριο. Η ΕΕ είναι στο 4,1% και η Ελλάδα στο 2,8%, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμμα 7% του ΑΕΠ. “Οι κινήσεις μας οφείλουν από εδώ και στο εξής να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αλλά και εξαιρετικά μετρημένες. Να μην χτίζουν πρόχειρα το σήμερα ναρκοθετώντας το μέλλον” προειδοποίησε.

Η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση ως προς τον πληθωρισμό

Στην πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό με το μήνα Οκτώβριο ο ευρωπαϊκός μ.ο να είναι τουλάχιστον 4,1%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 2,8% και χώρες όπως η Ισπανία 5,4% και η Ρουμανία 6,5%. 

«Φθηνότερο καλάθι προϊόντων» 

Παράλληλα, το καλάθι βασικών προϊόντων παραμένει -αναλογικά- φθηνότερο σε σχέση με άλλες χώρες. “Αν δει κανείς το καλάθι στα τρόφιμα η αύξηση σε μηνιαία βάση είναι 0,1% σε Ιταλία και στη Γάλλια 0,7% και  στην Ισπανία 1,3% και στην οικονομία εκτός από τις πώλησης οπλών στην Τουρκία δε μας τα λένε πολύ καλά οι νεόκοποι φίλοι σας σοσιαλιστές με τους Podemos ως προς την αντιμετώπιση της ακρίβειας” σχολίασε δηκτικά απευθυνόμενος στην πτέρυγα της μείζονος αντιπολίτευσης. “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” είπε μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για αύξηση μέσου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών κατά 7,4% μέσα σε 2 χρόνια ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η αύξηση ήταν μόλις 3,5%. 

Παράλληλα, σημείωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, η Ελλάδα εμφανίζει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ευρώπης για τα επόμενα 2 χρόνια σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν. 7,1% για το 2021 και 5,2% για το 2022, ήτοι αθροιστική ανάπτυξη 12,3% για 2021 και 2022. 

«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας» 

Όπως τόνισε ακόμα, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στη μείωση της ανεργίας εν μέσω κορωνοΐου διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες. 

“Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς ότι θα ξεπεράσουμε αυτό το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, γιατί υλοποιήσαμε με συνέπεια μια ευρύτερη πολιτική φοροελαφρύνσεων και ανάπτυξης για όλους, σημείωσε και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει, μεταξύ άλλων, σε μείωση του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των συντελεστών. Η εισφορά αλληλεγγύης έχει ανασταλεί στον ιδιωτικό τομέα γι’ αυτό τα νοικοκυριά έχουν μεγαλύτερο εισόδημα απ’ ό,τι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται ευτυχώς για τους Έλληνες για την αντιστροφή της φοροεπέλασης που εσείς εφαρμόσατε επί 4,5 χρόνια. Η λελογισμένη μείωση φορολογίας και εισφορών όχι μόνο μεγεθύνει το εισόδημα αλλά πυροδοτεί την ανάπτυξη, με νέες δουλειές”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται δισεκ. ευρώ που δεν υπάρχουν» 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ευτυχώς για τους Έλληνες δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουμε αντιστροφή πολίτικη από την φοροεπέλαση που εφάρμοσε. ‘’Η λελογισμένη μείωση φορολογικών συντελεστών και εισφορών όχι μονό διευρύνει το εισόδημα, κυρίως της μεσαίας τάξης, αλλά πυροδοτεί  και την απασχόληση και την ανάπτυξη με μόνιμες δουλειές που φέρνουν πίσω πολλούς νέους από το εξωτερικό που έφυγαν επί των ημερών σας’’ σημείωσε για την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγικά και πλήρως ακοστολόγητα μέτρα και εύηχα πλην κενού περιεχομένου συνθήματα και νέα προγράμματα τύπου Θεσσαλονίκης αξίας πολλών δισεκ. ευρώ που δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη με κανένα νόμο και κανένα άρθρο. 

«Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του έτους» 

“Έχω προαναγγείλει, εκτός από την ήδη αποφασισμένη κατώτατου αύξηση Ιανουάριου θα υπάρξει εντός του έτους και δεύτερη για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας. ‘’Συμμετοχή στην ανάπτυξη πρέπει να έχουν όλοι, και κυρίως οι πιο αδύναμοι’’ διαβεβαίωσε. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ με πάνω από 40 δισεκ. ευρώ, κρατώντας όρθια την παραγωγή και την κοινωνία.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 22/11/2021]