ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ»

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό στη συντριπτική πλειονότητα των δημοτών, πως η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  του Δήμου Αριστοτέλη, έχει επιλέξει να πολιτεύεται με ένα μίγμα μηδενισμού, διχαστικού απομονωτισμού, ιδεοληπτικών εμμονών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με μισές αλήθειες και ψέματα. Η Δημοτική Αρχή, προς χάριν της κοινωνικής ηρεμίας,  αποφεύγει συνήθως να απαντά σε κάθε έκφανση αυτής της μεθοδολογίας, είτε εκπορεύεται άμεσα από τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης είτε διαχέεται από τα συγκεκαλυμμένα φερέφωνα της.

Ωστόσο, καθώς αποδεικνύεται πως ούτε η Δημόσια Υγεία μένει έξω από αυτήν την τακτική της μείζονος αντιπολίτευσης, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία, ας γίνουν σαφή τα εξής, τα οποία η αντιπολίτευση γνωρίζει (τόσο το χειρότερο αν δεν τα γνωρίζει) αλλά προτιμά να παραβλέπει.

1ον) Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόδειξη σύνδεσης των τελευταίων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με το νερό (μέχρι στιγμής οι αναλύσεις που συνεχίζονται είναι αρνητικές), ο Δήμος άμεσα, και από την πρώτη μέρα,  κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν το νερό του δικτύου ύδρευσης, για προληπτικούς λόγους και ακριβώς επειδή η υποψία της παραπάνω σύνδεσης είναι έντονη λόγω του αριθμού των κρουσμάτων.

2ον) Η τακτική ανάρτηση των μετρήσεων του ΚΕΠΑΜΑΧ στο διαδίκτυο που δήθεν γινόταν «επί χρόνια κάθε εβδομάδα», είναι ένα ακόμα από τα συνήθη χονδροειδή ψεύδη. Οι μετρήσεις ήταν και παραμένουν τακτικές, η δε συνολική ανάρτηση των αποτελεσμάτων από τον Δήμο, γινόταν και γίνεται συνολικά κατ` έτος ή δύο φορές τον χρόνο, όπως πάντα. Εύκολα το διαπιστώνει αυτό κανείς από την ιστοσελίδα του Δήμου.

3ον) Ειδικά για την Αρναία, και γενικά για τις ορεινές κοινότητες, όπου προωθούνται προς υλοποίηση έργα δικτύων (οδικά, ύδρευσης, αποχέτευσης, φωτισμού), μετά από δημοτική απουσία ετών, κάποιοι θα έπρεπε να ζητούν συγγνώμη για την απραξία τους, αντί να κάνουν υποδείξεις…

4ον) Ο Δήμαρχος «τρέχει τώρα να πάρει μετρήσεις» μετά τα κρούσματα, όχι βέβαια επειδή δεν γίνονταν μετρήσεις το προηγούμενο διάστημα, αλλά επειδή προφανώς η εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, επιβάλλει την πραγματοποίηση εκτάκτων και πιο εκτεταμένων δειγματοληψιών. Αλήθεια, δεν γνωρίζει η αντιπολίτευση ότι ο Δήμος έχει υπογράψει, ως συνήθως, ετήσιες συμβάσεις τακτικών αναλύσεων των νερών όλων των κοινοτήτων με το ΚΕΠΑΜΑΧ ΑΕ για τις οποίες μάλιστα δαπανά ποσό που αγγίζει τις 80.000 ευρώ? Εκτιμά κανείς ότι αν υπήρχε το οποιοδήποτε πρόβλημα στις αναλύσεις του νερού διαχρονικά θα έμενε κρυφό? Μα ακόμα και προληπτικά και μόνο με ενδείξεις αναδείξαμε ένα θέμα, που τελικά θα έχει ως απάντηση το πόρισμα των χημικών εργαστηρίων.

5ον) Για κακή τύχη της μείζονος αντιπολίτευσης, έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται εντός 48ώρου σε λειτουργία και χρήση (αλήθεια ούτε αυτό το γνωρίζουν?) το έργο εγκατάστασης φίλτρων ραδονίου, σε γεωτρήσεις της Αρναίας,  που πραγματικά “έτρεξε” η παρούσα Δημοτική Αρχή, μαζί με άλλα έργα που είχαν ενταχθεί και παρέμεναν βαλτωμένα μέχρι που  ανασύρθηκαν για να εκτελεστούν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Στέλιου Βαλιάνου.

Όπως βεβαίως -για να απαντηθεί μια ακόμα φθηνή προπαγάνδα των ημερών- η νέα Διοίκηση υπό τον Στέλιο Βαλιάνο υλοποιεί και το αντιπλημμυρικό έργο της Τζούρβας στην Ιερισσό, που βρίσκεται υπό κατασκευή από μια Δημοτική Αρχή, που όχι απλώς δεν καθυστερεί, αλλά δίνει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις, τροποποιώντας την προβληματική μελέτη που παρελήφθη (μήπως είναι ψέμα και αυτό;)  Έτσι έχουν προχωρήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και του κλειστού γυμναστηρίου της Ιερισσού για τα οποία υπογράφτηκαν συμβάσεις (μήπως κι αυτό δεν ισχύει?) .Έτσι ολοκληρώνεται και μια δύσκολη εξίσωση για την ανακαίνιση της αγοράς της Ιερισσού, η οποία υπογράφεται εντός των ημερών(αυτό θα το διαπιστώσετε στις 2 Νοεμβρίου).

Η ενοχλητική για την αντιπολίτευση διαπίστωση, πως σχεδόν όλοι οι φάκελοι έργων που είχε υποβάλει, είχαν σοβαρά προβλήματα που χρειάστηκε να διορθωθούν, δεν προέρχεται από κάποιο τακτικισμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αλλά από τις διαπιστώσεις και τις επισημάνσεις των αρμοδίων οργάνων που τους ελέγχουν  για την εκταμίευση των όποιων ενισχύσεων και τους  στέλνουν πίσω  για διόρθωση.

Σε κάθε περίπτωση, με το έργο φίλτρων ραδονίου να παραδίδεται και με σειρά έργων σε τροχιά υλοποίησης (και για το νερό σε παράλιους και ορεινούς οικισμούς) εντός αυτής της θητείας,  γίνεται ακόμα μια φορά εμφανής η διαφορά ανάμεσα σε μια διοίκηση που επί πέντε χρόνια εργαζόταν μόνο… επί χάρτου χωρίς να προωθεί τίποτα σχεδόν προς υλοποίηση, και στη νέα Δημοτική Αρχή που μέσα σε δύο χρόνια και εν μέσω παγκόσμιας κρίσης πανδημίας, υλοποιεί έργα.

Όσο και αν διαστρεβλώνουν κάποιοι την πραγματικότητα, αυτή δεν κρύβεται… Τα πέντε χρόνια αδράνειας -σχεδόν σε όλα τα μέτωπα- και μάλιστα σε φυσιολογικές συνθήκες, δεν μπορούν να σταθούν σε σύγκριση με τα δύο χρόνια δράσης και αποτελεσματικότητας σε όλα τα πεδία, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikipost.gr/, 24/10/2021]