ΚΑΙΡΌΣ: ΝΈΟ «ΚΎΜΑ» ΖΈΣΤΗΣ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΤΡΙΉΜΕΡΟ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΎΓΟΥΣΤΟΣ ΜΕ 7 ΜΠΟΦΌΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΉ ΠΤΏΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑΣ

Νέο αλλά ηπιότερο «κύμα» ζέστης με θερμοκρασίες περί τους 40 με 42 βαθμούς αναμένουμε μέχρι και την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη υποχωρεί με παράλληλη εκδήλωση φαινομένων αστάθειας, ενώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός με μελτέμι έως και τα επτά μποφόρ στα νότια και πτώση της θερμοκρασίας.

Την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως το Σάββατο στα ανατολικά.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ https://www.protothema.gr/  9/8/2021