Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά από πρόσφατη πολύωρη διακοπή της ΔΕΗ που επέφερε και βλάβη σε μηχανολογικό εξοπλισμό αναστέλλοντας την άντληση νερού από Ιερισσό προς Ουρανούπολη, αλλά και τη σχεδόν ταυτόχρονη βλάβη σε πυροσβεστικό κρουνό, που είχε ως αποτέλεσμα την ξαφνική απώλεια μεγάλης ποσότητας νερού από το δίκτυο, το προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη έκανε αγώνα για την αντιμετώπιση μιας αλυσίδας προβλημάτων στην υδροδότηση της Ουρανόπουλης.

Χάρη στις άοκνες προσπάθειες στελεχών της διοίκησης και των εργαζομένων, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου, πως η επάρκεια νερού στον οικισμό της Ουρανόπουλης αποκαθίσταται, ενώ με τη χθεσινή έναρξη λειτουργίας νέου αντλιοστασίου και γεωτρήσεων στη θέση Ιβηρήτικο, το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ενισχύεται με 700 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως. Αυτά έρχονται να προστεθούν στις ποσότητες που εξασφαλίστηκαν χάρη στα έργα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες.

Σταδιακά λύνεται το πρόβλημα και για εκείνες τις λίγες κατοικίες που ευρισκόμενες σε υψηλότερα σημεία του οικισμού της Ουρανούπολης, αντιμετώπισαν έλλειψη μεγαλύτερης διάρκειας.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκε σειρά έργων και παρεμβάσεων για βελτίωση της υδροδότησης στους παράκτιους οικισμούς του Δήμου, υπό την άμεση εποπτεία του Αντιδημάρχου κ. Αλέξιου Αντωνίου, καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, έσπευσε να καταρτίσει σχέδιο και να διοχετεύσει πόρους για επένδυση στην επάρκεια νερού, σε πείσμα όσων εξυπηρετούνται στην μικροπολιτική τους από τη διαιώνιση της έλλειψής του. Αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι αποφασισμένη να λύνει τα προβλήματα και όχι απλώς να στροβιλίζεται γύρω τους.

Για του λόγου του αληθές, τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν:

  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σε μήκος 750 μέτρων, για την εξάλειψη διαρροής 500-600 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στα Νέα Ρόδα σε μήκος 250 μέτρων για την εξάλειψη διαρροής 500 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στην Ουρανούπολη σε μήκος 750 μέτρων για την εξάλειψη συχνών διαρροών από βλάβες σχεδόν καθημερινές.
  • Νέα γεώτρηση στην Τρυπητή, με ένταξη στο δίκτυο 300 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Όπως προαναφέραμε, νέες γεωτρήσεις και μηχανολογικές εγκαταστάσεις στην τοποθεσία Ιβηρήτικο, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, για την ένταξη στο δίκτυο 700 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.

Επίσης, το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και η αποκατάσταση της σημαντικής βλάβης σε εξωτερικό αγωγό της Αμμουλιανής, που στερεί καθημερινά πολλά κυβικά μέτρα νερού από τους νησιώτες μας, παρά την κανονική υποθαλάσσια τροφοδοσία του νησιού.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Αρχή, δεν θα πάψει να ζητά συγνώμη και από τον έναν πολίτη, που ίσως δεν πρόλαβε να ικανοποιήσει απόλυτα μέσα στο ήμισυ της θητείας της, αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που αφέθηκαν επί σειρά ετών να χρονίζουν και να διογκώνονται. Όμως αντί να συζητάμε για την απραξία του παρελθόντος, προτιμούμε τη δράση για το μέλλον. Ήδη, με στοχευμένες παρεμβάσεις έχει επωφεληθεί -ολόκληρο- το παράκτιο δίκτυο, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι οικισμοί βασίζονται στο ίδιο πλέγμα γεωτρήσεων για την υδροδότησή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες ανόρυξης νέων ποσοτήτων νερού σε ένα οικισμό, ευνοούν το σύνολο των οικισμών που υδροδοτούνται κεντρικά από τις εγκαταστάσεις της Ιερισσού. Με την προώθηση έργων ύδρευσης 6 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος “Α.Τρίτσης, με την ταχεία ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης στη Μεγάλη Παναγία, με την ολοκλήρωση του έργου των φίλτρων ραδονίου στην Αρναία , αλλά και με την προετοιμασία σε επίπεδο μελετών για επόμενες διεκδικήσεις υδρευτικών έργων , συνεχίζουμε για την οριστική επίλυσή των προβλημάτων . Πλέον ο Δήμος είναι εδώ για να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και να προωθεί προς υλοποίηση τα έργα που απαιτούν οι πραγματικές ανάγκες.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 18/7/2021]