100 MHNΕΣ ΜΑΖΙ!

 

Μας φαίνεται σαν χθες, τον Μάρτιο του 2013, όταν παρακινούμενοι από μια εσωτερική ανάγκη και μια κλιμακούμενη δυσφορία για τα τεκταινόμενα, ξεκινήσαμε να γράφουμε σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο. Ήταν ένα βήμα για να λέμε τα στραβά που βλέπαμε και για τα οποία δεν μίλαγε κανένας. Ήταν απλά προσωπική υπόθεση. Για εμάς, τους φίλους και τους γνωστούς.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως είδαμε πως δεν είμασταν μόνοι μας… Δεκάδες στην αρχή, εκατοντάδες σύντομα και χιλιάδες σε εποχές κρίσεων ήταν οι επισκέψεις και ανάλογα τα σχόλια και οι παραινέσεις για περισσότερα… Ίσως να έφταιγε και η συνέπεια, το ήθος και διαφάνεια που από την αρχή συμφωνήσαμε να θέσουμε σαν τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Μπορεί να θυμώσαμε, να εκνευριστήκαμε, να αισθανθήκαμε ακόμα και αδικημένοι, αλλά σταθερά αποφύγαμε την σπέκουλα, τον κιτρινισμό και τα fake news, – μέσα τα οποία «συνάδελφοι» δεν φείδονται, ακόμη και σήμερα…

Αντέξαμε τον πόλεμο, πολλάκις (ένθεν και ένθεν) διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσωπα, παρατάξεις, ομάδες, ή εταιρείες, αλλά τον τόπο. Δικαιωθήκαμε και βγήκαμε αλώβητοι και φυσικά πιο δυνατοί.

Τον Ιούνιο μπήκαμε στον 100στό μήνα συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στα του τόπου και ειδικά στα της μεταλλευτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό που όλοι σήμερα βλέπουμε: Φως στην άκρη του τούνελ που διασχίσαμε χέρι-χέρι όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε πολύ σύντομα να βγούμε.

Ένα Ευχαριστώ –με κεφαλαίο έψιλον–, σε όλους εσάς που μας δίνατε κουράγιο να συνεχίσουμε, αλλά και σε όλους εσάς που μας πεισμώνατε με το ίδιο αποτέλεσμα…

Πάμε ΜΑΖΙ λοιπόν για τους επόμενους 100 μήνες… τουλάχιστον!

Η ομάδα σύνταξης