ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΕΠΩΣΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Σήμερα επισκεφτήκαμε με το νέο Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κ. Γεώργιο Σκιαδαρέση, τον Αρχαιολόγο της Εφορείας κ. Θοδωρή Ντόγκα , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη κα Μαρία Ενεχηλίδου, την Αντιπρόεδρο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κα Ελένη Καραντώνα και τη συνεργάτιδά μας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης κα Μαρία Πάππα το Θεοφύλακτο Κάστρο Νέπωσι Παλαιοχωρίου.

Το Κάστρο Νέπωσι, το “Καστέλλι” του Παλαιοχωρίου, αποτελεί έναν αρχαιολογικό χώρο μεγάλης αξίας. Πρόκειται για ένα ερειπωμένο φρούριο, το οποίο περιβάλλει έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, σε έναν δυσπρόσιτο λόφο που περιτρέχεται από την κοίτη του ποταμού, σε μία περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους , με οργιώδη δασική βλάστηση.

Στόχος της επίσκεψης μας να αποκομίσει ο νέος Προϊστάμενος μία ολοκληρωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου και να σχεδιάσουμε δράσεις για την αξιοποίησή του.

Προηγήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Αρναίας και ακολούθησε συζήτηση στο Κοινοτικό Κατάστημα Παλαιοχωρίου, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας κ. Γρηγορίου Κατσιαρμά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης θεσμικής ενημέρωσης που είχε ο Προϊστάμενος από το Δήμαρχό μας κ. Στέλιος Βαλιάνος για το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της περιοχή μας .

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 19/4/2021]