ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS ΣΤΟ 13032 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3 ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Την πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένουν οι ειδικοί για να δώσουν το “πράσινο φως” για χαλάρωση των περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί δυνατό να λειτουργήσουν εντός του Μαρτίου το λιανεμπόριο και η αγορά, ενδεχομένως να επιστρέψουν και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις τάξεις τους. Πιθανότερη ημερομηνία «ανοίγματος» θεωρείται η 22α Μαρτίου, καθώς η 16η Μαρτίου δεν φαίνεται να είναι εφικτή λόγω του αυξημένου αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Οι διαδικασίες προετοιμασίας για την άρση των περιορισμών έχουν ήδη ξεκινήσει, με αλλεπάλληλες συσκέψεις της ειδικής υποεπιτροπής.

Μία από τις εισηγήσεις που θα τεθούν στο τραπέζι, είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία πελατών, αποστολή SMS στο 13032 διάρκειας 3 ωρών και χρήση διπλής μάσκας, χειρουργικής από μέσα και υφασμάτινης απέξω.

Για τα Λύκεια, οι ειδικοί εξετάζουν χρήση ενισχυμένης μάσκας και εκτεταμένα τεστ στους μαθητές.

Όσον αφορά την εστίαση, στόχος είναι εάν το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να επαναλειτουργήσει λίγο πριν το Πάσχα αλλά με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, κάθε δεκαπενθήμερο που μένει κλειστό το λιανεμπόριο η οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 7/3/2021]