5+1 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Έργα ολοκλήρωσης υποδομών σε πέντε παιδικές του Δήμου και κατασκευής μιας νέας, συνολικού προϋπολογισμού 219.207,91 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», μετά από σχετικές ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη και απόφαση του ΥΠΕΝ. Η ένταξη οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Συγκεκριμένα με το ποσό των 174.952,80 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και με ποσό ύψους 44.255,11 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση των υποδομών σε πέντε παιδικές χαρές των οικισμών Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στανού Πυργαδικίων και Ουρανούπολης καθώς και η κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον οικισμό της Μεγάλης Παναγίας.

Οι εργασίες στις υπό ολοκλήρωση παιδικές χαρές περιλαμβάνουν βελτίωση περιφράξεων, συστημάτων άρδευσης, προσβάσεις ΑμεΑ, αντικατάσταση παλαιών οργάνων, κατασκευή εσωτερικών διαδρόμων, νέο ηλεκτροφωτισμό, φύτευση δέντρων και θάμνων, νέους χλοοτάπητες, κ.λ.π.

Η νέα παιδική χαρά στη Μεγάλη Παναγία, έκτασης 190τ.μ.,  θα κατασκευαστεί σε κοινόχρηστο χώρο στη Νότια πλευρά του οικισμού και το έργο περιλαμβάνει κατασκευή περιτοίχισης από οπλισμένο σκυρόδεμα με μεταλλικά κιγκλιδώματα και επένδυση με ξυστές επενδύσεις, περιμετρικό παρτέρι για τις απαραίτητες φυτεύσεις δένδρων και θάμνων, χώρος χρήσης  των οργάνων από ελαστικό δάπεδο ασφαλείαςμε τα όργανα (τραμπάλες, τσουλήθρες, κούνιες), δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, πεζοδρόμιο πλάτους 1,40μ και δίκτυο αυτόματης άρδευσης.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε σχετικά:

«Η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, περιλαμβάνει και την καθημερινότητα των παιδιών και αυτή περιλαμβάνει το παιχνίδι, με ασφάλεια στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Και μαζί, περιλαμβάνει την καθημερινότητα των εργαζόμενων μητέρων, των νέων γονιών που χρειάζονται ποιοτικούς χώρους για τα παιδιά τους εντός των οικισμών. Συνεχίζουμε, βελτιώνουμε τα χωριά μας και τον δημόσιο χώρο. Κάθε μέρα κι ένα βήμα».

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 25/2/2021]