ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ «ΘΥΜΑΤΑ» ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Χρησιμοποίησαν το όνομά του για να εξαπατήσουν και έπειτα να αποσπάσουν παράνομα χρήματα από μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Θύμα απάτης ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Αριστοτέλης Βαλιάνος καθώς άγνωστοι χρησιμοποίησαν το όνομά του ή ονόματα άλλων δημοσίων προσώπων της Χαλκιδικής, για να αποσπάσουν με δόλο χρήματα.

Ο ίδιος ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook: «Εφιστώ την προσοχή -και παρακαλώ να διαδοθεί – στους επαγγελματίες του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και της υπόλοιπης Χαλκιδικής, για το γεγονός ότι συνάδελφοί τους έχουν πέσει θύματα απατεώνων, που χρησιμοποιούν το όνομά μου, ή ονόματα άλλων δημοσίων προσώπων της Χαλκιδικής, για να εξαπατήσουν και να προσποριστούν παράνομα κέρδη από μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, προβαίνουν σε παραγγελίες μεγάλης αξίας, αποστέλλοντας στη συνέχεια στους επαγγελματίες πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, δήθεν από λάθος, ζητώντας από τα θύματά τους την «επιστροφή» του ποσού της διαφοράς, το οποίο φυσικά ουδέποτε είχαν καταβάλει εξ` αρχής.

Καλώ τους επαγγελματίες του Δήμου μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τη δράση τέτοιων απατεώνων και να ενημερώσουν την αστυνομία σε κάθε περίπτωση έκκλησης επιστροφής μεγάλου ποσού που δήθεν έχει κατατεθεί στο λογαριασμό τους κατά λάθος».

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αριστοτέλη θα υποβάλλει σχετική μηνυτήρια αναφορά κατ` αγνώστων, «με την ελπίδα να εντοπιστούν και να συλληφθούν σύντομα οι δράστες της πλαστοπροσωπίας σε βάρος εμού και άλλων προσώπων, αλλά και της απάτης σε βάρος συμπολιτών μας», όπως αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως κι άλλοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα θύματα απάτης με την ίδια μέθοδο.

Κρασιά για το δήμο Καλαμαριάς και σχολικά είδη για το δήμο Θεσσαλονίκης

Το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών Διοίκησης Προγραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Καλαμαριάς κ. Βαγγέλη Τσακμακίδη χρησιμοποίησαν για παραγγελία κρασιών αξίας 300 ευρώ που υποτίθεται πως θα προορίζονταν για το δήμο.

Στην πληρωμή είπαν πως κατέθεσαν 3000 ευρώ και ζητούσαν από την κάβα να του στείλει πίσω τα 2.700 ευρώ, ώστε να πάρει τελικώς τα 300.  Μάλιστα ο δράστης υποστήριζε πως τα χρήματα από την κατάθεση θα φαίνονταν σε δύο μέρες.

Θύμα απάτης έπεσε πριν λίγες μέρες και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας. Ένας άγνωστος χρησιμοποιώντας το όνομα του κ. Κούπκα προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από επιχειρήσεις της πόλης. Υποστήριξε πως ο δήμος θα κάνει μια προμήθεια σχολικών ειδών από τις επιχειρήσεις τους και πως θα τους καταθέσει 800 και 700 ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως κατέθεσε εκ παραδρομής 8.000 και 7.000 αντίστοιχα και ζητούσε να του καταθέσουν τη διαφορά.

Για τη υπόθεση ο αντιδήμαρχος είχε ζητήσει ποινική δίωξη εναντίον του δράστη.

[ΠΗΓΗ: https://www.typosthes.gr/, της Λεμονιάς Βασβάνη, 11/10/2020]