ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

To Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον κο Άγγελο Καραπινίδη, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αριστοτέλη για την περίοδο 2020-2021.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωτικό να διαθέτει η Μουσική Σχολή Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της, αλλά και για να υπογράφει τα απαραίτητα έγγραφα- μαθητολόγια και ότι άλλο απαιτείται για την ορθή λειτουργία της.

Επίσης ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα είναι υπεύθυνος θα την παρακολούθηση των καθηγητών, των μαθημάτων, των εορτών της Μουσικής Σχολής και γενικότερα της καλής διοργάνωσής της.

Ο πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, κος Αστέριος Τζιτζιρίκας, δήλωσε σχετικά «…Η σωστή και ομαλή λειτουργία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αριστοτέλη είναι για όλους εμάς ένα στοίχημα στις δύσκολες αυτές καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Καλωσορίζουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή και ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη μουσική, όνειρα και χαρούμενες παιδικές φωνές…»

O Άγγελος Καραπινίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των 6 χρόνων. Μαθήτευσε στο κρατικό ωδείο στο τμήμα του σαξοφώνου-κλαρινέτου. Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση και ενοργάνωση. Ξεκίνησε την εργασιακή του καριέρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής σαξοφώνου και μαέστρος ορχήστρας ποικίλης μουσικής. Συνέχισε να εργάζεται ως καθηγητής ξύλινων πνευστών οργάνων και μαέστρος φιλαρμονικής σε δημόσια και ιδιωτικά ωδεία. Από το 2014 τελεί τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 29/9/2020]